- hirdetés -

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata olyan kisfilmet készített, amelyben iskolaőrök beszélnek a munkájukról.

Miért van szükség az iskolaőrökre? Az iskolaőr feladata rendészeti-bűnmegelőzési természetű. Egy esetlegesen kialakulóban lévő konfliktus esetén célja, hogy azt megelőzze, illetve békés rendezze, majd biztosítsa a rend helyreállítását. Az iskolaőrök alapvetően segítőként vesznek részt az általános- és középiskolák életében, viszont ha a biztonságukat sértő vagy veszélyeztető tevékenységet tapasztalnak, akkor alkalmazhatnak kényszerítő eszközt is a másik féllel szemben. Csak az iskola területén, tanítási időben intézkedhetnek, azon kívül és azon túl nem – írtuk meg még 2020-ban.

Az Országgyűlés abban az évben szavazta meg, hogy egyes iskolákban egyenruhás iskolaőröket fognak alkalmazni, akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek, és rendőrségi alkalmazottak lesznek.

Az iskolaőrök toborzása kapcsán most az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata egy olyan kisfilmet készített, amelyben iskolaőrök beszélnek a munkájukról. A film a Facebookon, a Magyar Rendőrség oldalán az alábbi hivatkozás segítségével, ide kattintva érhető el.

Kiemelt kép: archív fotó (készítette: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.