- hirdetés -

Mivel a Nagy Gyula Területi Múzeum felújítás alatt van, kétséges volt, hogy a szervezők idén meg tudják-e tartani hagyománynak számító régészeti táborukat. A közkedvelt programot azonban még egy építkezés sem állíthatta meg, a Család-és Gyermekjóléti Központ segítségével sikerült megrendezni az egy programot.

Egyértelmű volt a Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársai számára, hogy a gyerekek idén is nagy lelkesedéssel vennének részt a régészeti táborban, így minden követ megmozgattak, hogy létrejöjjön a programsorozat. Végül a Család- és Gyermekjóléti Központ nagylelkű segítségének hála a gyerekek idén is megtapasztalhatták, milyen lehet egy valós Indiana Jones bőrébe bújni – tájékoztatott a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója, Józó Tamásné.

A gyerekek július 17. és 21. között egy heti „ásatás” alkalmával leutánozták a régészek mindennapi munkáját. Megtudták, mi a muzeológusok feladata, hogy zajlik egy ásatás, illetve saját régészeti leleteket is találtak. Házi feladatként pedig a nap folyamán történtek dokumentációját is el kellett végezniük. A Hajnal utcai udvar teljes területén folyt a munka, a táborban résztvevő 15 gyermek pedig a szakmai ismeretek bővítése mellett egymást is jobban megismerték. Az egy hét elteltével pedig a saját leleteikből összeálló tárgyat haza is vihették.

Fotók: Nagy Gyula Területi Múzeum

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.