- hirdetés -

Két ütemben mintegy 900 millió forintból valósul meg a közlekedés fejlesztését célzó pályázat Orosházán.

A pályázat keretében több feladattal már elkészültek a kivitelezők, így például több helyszínen kerékpárutak felújítása, kerékpáros nyomvonalak felfestése valósult meg, új kerékpárút is épül Gyopároson – ez folyamatban van. Mindemellett összesen 226 új parkoló épül a belvárosban, a parkolási gondokat enyhítendő. A Bajnok utcán a 24 új férőhelyet már birtokba vehették az autósok, a Kórház utcában 40 parkoló áll hamarosan az autósok rendelkezésére. Mindkét helyszín fontos fejlesztés a kórházba, szakrendelésre érkezők és a környéken lakók számára is.

A következő helyszínek, ahol a két ütemben megvalósítandó pályázat folytatódik: a Hajnal utca, Hajnal köz és Ady Endre utca. E három helyszínen épül a legtöbb parkoló, és erre szükség is van a meglehetősen forgalmas, sűrűn lakott városrészen.

Fotó: Horváth Bence

A Hajnal utcában összesen 60, a Hajnal közben 47, az Ady utcában pedig 55 férőhelyet építenek ki a pályázat keretében.

Ez elkerülhetetlenül maga után vonja a zöld felület rendezését is, melynek keretében biztosan ültetnek ugyanannyi fát, mint amennyit kivágnak, és füvesítés is lesz. Az Ady utcában 12 fa kivágása szerepel a tervdokumentációban, a Hajnal közben 11 fenyőfát, a Hajnal utcában 6 fát szükséges kivágni. Kizárólag a legszükségesebb fákat vágják ki, amelyek zömmel nem honos, értéktelen vagy magról kelt fák, van köztük olyan, ami már kiszáradt. Minden fát pótolnak, mindhárom helyszínre kerülnek (a főkertész által meghatározott, a városképhez illeszkedő) facsemeték, emellett összesen több mint 1500 m2-en gyepesítés lesz és 25 méter hosszan fagyalt is ültetnek. A kivitelezés végére tehát ezen a területen összesen 162 parkoló kialakítása valósul meg – az építkezés hamarosan elindul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.