- hirdetés -

Régi álma vált valóra az orosházi nagymamának. Andula Mária már évek óta emlegette családjának mennyire szeretne egyszer kiugrani egy repülőből, a rokonság pedig hetvenedik születésnapja alkalmából eleget tett a kérésnek, és meglepte őt. A nagymama Szegeden, több mint háromezer méter magasból hajtott végre tandemugrást Varga Tamás világbajnok ejtőernyőssel.

Az egész család együtt izgult július 15-én, amikor a gép magasba emelkedett a nagymamával. A tandemugrást természetesen egy rövid oktatás előzte meg, ahol minden fontos információt elmondtak az ugrani készülő Andula Máriának. Megmutatták mit csináljon mielőtt elhagyják a gépet, hogyan tartsa a kezeit és lábait, valamint ha úgy érzi, az arcába zúduló légtömeg miatt nem kap levegőt, nyissa ki a száját. A tájékoztató után aztán együtt indultak el a kis repülőgép felé, ahol Varga Tamás, a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatott és a Nemzeti Válogatott tagja egy rövid interjút készített a nagymamával arról, miért döntött úgy, hogy tandemugrást hajt végre.

– Már nagyon régóta vágyam volt, hogy kiugorjak egy repülőből, sokat emlegettem a családomnak, hogy megcsinálnám. Végül tényleg komolyan vették az évek óta tartó megjegyzéseket, és a hetvenedik születésnapomra megleptek egy tandemugrással – mesélte az orosházi nagymama. – Tamás mindent érthetően elmondott, teljesen megbíztam benne, az ugrás után pedig elmondhatom, teljes biztonságban éreztem magam a tapasztalt ejtőernyős mellett – tette hozzá.

Habár eleinte úgy gondolta, mégsem fogja elhagyni a repülőt, mert megijedt annak hangjától és attól, milyen könnyen dobálta őket a szél, végül mégis kiugrottak, vagy ahogy Mária fogalmazott, kilökték őket a repülőgépből.

– Szinte észre se lehetett venni, hogy milyen magasra emelkedtünk a géppel. Körülbelül 3450 méter magasan voltunk, amikor kinyitották az ajtót és bezúdult a levegő. Próbáltunk kimászni a gép kis ajtaján, aztán lebukfenceztünk a mélybe. Nagyon jó érzés volt a szabadesés, aztán harminc másodperc után Tamás kinyitotta az ernyőt. Az hirtelen jól megrántott minket, de aztán kicsit irányíthattam is magunkat a magasban – mesélte Mária.

A család végül óriási tapssal köszöntötte a landolást. Egy emberként kérdezték Máriától, milyen érzés volt az ugrás, aki elmondta, akár 10 év múlva is szívesen visszajönne, mert óriási élményt jelentett számára. Varga Tamás világbajnok ejtőernyős hozzátette, a nagymama mindent jól csinált, néha kellett kicsit korrigálni a láb-vagy kéztartásán, de minden rendben ment akkor is, amikor ejtőernyő nélkül, 200 km/h-val szabadon zuhantak.

Az ugrás után egy közös kép is készült

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.