- hirdetés -

Az élőzenének varázsa van, főleg, ha azt kellemes környezetben, jó társaságban élvezhetjük. A Pacsirta utcán egészen szeptember végéig minden hétvégén különböző stílusú előadókkal találkozhatunk. Igen, ez komoly, minden hétvégén itt, nálunk, Orosházán. Július 29-én egy fiatal partizenekar hozza el Orosházára a legnagyobb külföldi és hazai slágereket, augusztus első szombatján pedig megtudhatjuk, milyen fúzió keletkezik, ha profi zenészek ötvözik a modern zenei elemeket a kelet-európai hagyományokkal.

A szervezők célja egyszerű, és a megvalósulása nagy űrt töltene be a város életében: kellene egy klub, ahol hétvégente összejöhetnének az élőzene kedvelői, meghallgathatnának vagy végigtáncolhatnának néhány remek koncertet, utána pedig egy jót beszélgethetnének. Az elképzelés több mint 10 éve született meg, a közép- és idősebb generáció jobbára él is a lehetőséggel, viszont a szervezők idén úgy döntöttek, nyitnak a fiatalabb korosztály felé is, és olyan zenekarokat hoznak le Orosházára, akik a 20-as, 30-as korosztályt is megmozgatják.

Ráadásul 2023-ban a 30 év alattiak ingyenesen látogathatják ezeket a koncerteket.

Balkan Union

Augusztus 5-én minőségi világzenét hallhatnak a rendezvényudvarba érkezők, a fellépő Balkan Union ugyanis a modern zenei elemeket ötvözi a kelet-európai népzenével. Így jön létre valami új, valami magával ragadó, ami nemcsak a zenekedvelő, de az igazán hozzáértő füleket is „lebilincseli”. Színpadra áll majd Básits Branka (ének), Tóth Bagi Csaba (gitár, ének), Eredics Dávid (fúvós hangszerek), Máthé László (basszusgitár), valamint Kertész Ákos (dobok), hogy olyan világszínvonalú zenei élményt nyújtsanak ebben a kis klubban a közönségnek, mint amit rendszeresen nyújtanak a nagy európai városokban, vagy épp Budapesten a Müpában.

Blues Company és Crash 5

Előtte azonban még július 28-án, pénteken a Blues Company és vendégei érkeznek a könnyűzenei rendezvényudvarba, a zenekar a hazai motoros találkozók és rockfesztiválok kihagyhatatlan fellépője. A blues és rock alapokra épülő dalok szövege humoros, gyakran obszcén, a tagok hihetetlenül jó fejek és lazák, talán ennek is köszönhető, hogy mindig hatalmas bulit csinálnak. Ma a Blues Company az ország egyik legnépszerűbb motoroszenekarának számít, húsz éve bizonyítják, a szórakoztatás az ő asztaluk.

Másnap, július 29-én a Crash 5 lép színpadra a Pacsirta utca 8. szám alatt. A fiatal partizenekar a hazai és külföldi slágerek javát játssza. A hódmezőváráshelyi banda, tudja, mi kell a népnek, koncertjeiket a közönség szinte mindig végigugrálja. Ezen az esten retró és mai dalok csendülnek majd fel, ha valaki táncra, kikapcsolódásra vágyik, ott a helye.

A szervező nonprofit Orosházi Rock és Blues Egyesület szenvedélye a zene. A klub túl van már több mint 300 koncert megszervezésén, és a jövőben sem pihen. Szeptember végéig minden hétvégén lesz élőzenei koncert a rendezvényudvarukban, szeptember 2-án pedig egy igazi kuriózummal készül a klub, ugyanis a Reggie „King” Sears érkezik majd a Pacsirta utcára. Az amerikai zenekar európai turnéjának Orosháza lesz az egyik állomása. A szervezők bíznak abban, a közönség megmutatja majd, mi, magyarok, hogyan tudunk bulizni.

Kiemelt kép: Balkan Union Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.