- hirdetés -

Pénznyereménnyel kecsegtető kérdőívet töltött ki az interneten egy békés vármegyei férfi. A válaszai mellett a bankkártyája adatait és kódját is meg kellett adnia. Miután ezt megtette, több mint egymillió forint tűnt el a számlájáról. A rendőrség mindenkit arra kér, legyen óvatos és körültekintő, hiszen mások is könnyen átverés áldozatává válhatnak.

Közösségi oldalán talált elégedettségi kérdőívet töltött ki július 17-én egy békéscsabai férfi. Egy bank szolgáltatásairól szóltak a kérdések, majd miután megadta a válaszait, nyereménnyel kecsegtette az oldal. Azt írta ki, ha megadja a bankkártyája adatait, kódjait, részt vesz egy sorsoláson, melyen jó eséllyel pénzt nyerhet. Miután ezt megtette, 38-szor indítottak a számlájáról tranzakciókat, összesen több mint egymillió forintja tűnt el.

A rendőrség a történtek kapcsán ismét felhívja mindenki figyelmét arra, hogy az internetes nyereményjátékokkal mindenki legyen óvatos! Azt tanácsolják, hogy először a játék leírásában megjelölt cég hivatalos weboldalán illetve információs telefonszámán érdemes érdeklődni, hogy valóban indult-e ilyen nyereményjáték. Nem jelent teljes biztonságot, ha látszólag a megnevezett szolgáltató közösségi oldalán látják a felhívást, mert lehet, hogy kamuprofilt hoztak létre a cég nevében, és azon csapják be az embereket.

Ha pedig mégis indított a cég nyereményjátékot, a bankkártyaadatok akkor sem kellenek a nyeremény kifizetéséhez. Az utaláshoz elég megadni a bankszámlaszámot, PIN- és CVC-kódra semmi szükség.

Hogy egy egészen közeli példával is éljünk! Július 29-én 20 órakor Azahriah ad majd koncertet Gyopárosfürdőn (egy héttel korábban Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra érkezik), mellyel kapcsolatban nyereményjátékot is hirdettek a fürdő Facebook-oldalán. Ezzel azonban valaki pár nappal korábban visszaélt, melyre figyelmeztették is a résztvevőket és az oldalt követőket.

– Amint látni is lehet a “nyerteseket” hirdető válaszkommenteken, ez nem az igazi oldal, mert az eredeti, amiről a játék is hirdetve volt ékezeteket is tartalmaz. Figyelmeztetnék mindenkit, hogy a kommentekben lévő linkre senki ne kattintson és ne is regisztráljanak be – írták a bejegyzésben. A kellemetlenség miatt végül egy helyett négy szerencsés nyertest sorsoltak ki, akiknek egy-egy párosbelépő ütötte a markát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.