- hirdetés -

Orosháza kapta a megyében a második legnagyobb lakosságarányú rezsitámogatást, most pedig újabb kormányzati segítség érkezett az önkormányzathoz.

Az összegekről Erdős Norbert országgyűlési képviselő tájékoztatott, míg a felhasználás mikéntjéről Dávid Zoltán polgármester beszélt sajtótájékoztatón.

– Érdemes megemlíteni, hogy közel 310 millió forint rezsikompenzációt kapott már idén Orosháza, most pedig friss hír, hogy 97 millió 171 ezer forintot nyert az önkormányzat REKI (rendkívüli támogatás) pályázaton – nyitotta meg a tájékoztatót Erdős Norbert. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta még, hogy a szomszédos országban zajló háború és a vele járó szankciós politika miatt nehezebb időket élünk, mint két évvel ezelőtt, és így nehezebb a forrásokért való harc is, ezért is külön öröm bejelenteni ezt a jó hírt Orosházán.

Dávid Zoltán kiemelve Erdős Norbert lobbitevékenységét köszönetet mondott a támogatásért. – Közismert tény, hogy a villanyszámla, az energiaárak így elszaladtak. Ennek ellenére Orosháza város nem kapcsolta le a közvilágítást, nem szűkítette a korábban is rendelkezésre álló szolgáltatások körét, de komoly takarékossági program mentén átcsoportosítva a szolgáltatások helyszínét megvalósítottuk azt, hogy minél kevesebb energiát fogyasszunk. A rendelkezésre álló pénzügyi források így is kevésnek bizonyultak, az állami támogatást ezért az energiaszámlák finanszírozására használtuk fel – foglalta össze a polgármester. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.