- hirdetés -

Életre keltik a covid óta szüneteltetett sorozatot.

Megkezdődtek az első tárgyalások, a Békés Vármegyei Sakkszövetség szeretné feltámasztani a tetszhalál állapotban lévő vármegyei csapatbajnokságot. Örvendetes, hogy az esemény iránt hét településről is mutatkozik érdeklődés.

Az újszerű versenykiírás több ponton is enyhít a nevezési feltételeken: a lebonyolítást és a létszámot tekintve is könnyít a nevezni vágyók dolgán. Egyfelől a korábbi nyolctagú együtteseket négyre redukálták, másrészt a mezőnyt összevontan, tornarendszerben versenyeztetik, több fordulót megtartva egy-egy összejövetel keretében.

A tervezett csapatbajnokságra Békés, Békésszentandrás, Gyula, Mezőberény, Mezőhegyes, Orosháza és Szarvas jelentkezett első körben. A csapatszám azonban vélhetően ennél is több lesz, mert akadnak olyan települések, ahonnan második számú egységet is indítanak.

– Maga a sorozat a nyaralások miatt várhatóan csak szeptemberben kezdődik el, a tervünk az, hogy az NB-s fordulók és a fűtési szezon előtt lemenjen egy őszi kör, jövő tavasszal pedig lezárjuk a bajnokságot. Elkezdtük a versenyhelyszínek egyeztetését is. Szívesen adna otthont egy-egy tornának Békésszentandrás, Gyula, Mezőberény, de ezt még pontosítanunk kell, az elsődleges cél az ingyenes terem biztosításán van, mert ezzel tudjuk leszorítani a költségeket – ismertette Jozaf Csaba, a vármegyei sakkszövetség részéről.

A hírt megerősítette az Orosházi Sakk Egyesület elnöke, Győri Szabolcs.

– A pandémia óta zajlanak a beszélgetések, egyeztetések. Talán ősztől valóban újra kezdődhet a csapatbajnokság. Az Orosházi Sakk Egyesület támogatja az ötletet. Egy csapattal mindenképpen neveznénk, valamint egy orosházi helyszínt mi is biztosítanánk – adta tudtul az egyesület elnöke.

kiemelt archív fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.