- hirdetés -

Kunos Zoltán folytatta remek sorozatát. Az orosházi emléktorna megnyerése után Szolnokról, Gyuláról és Battonyáról is éremmel tért haza.

A közelmúltban Szolnokon rendezték meg a II. Szolnok Agóra Open villámversenyt. A hétfordulós viadalon 29 sakkozó ült asztalhoz, köztük egy nemzetközi mester és egy FIDE-mester. A versenyre több Békés vármegyei sakkozó is nevezett, közülük az OSE játékosa, Kunos Zoltán bronzérmet szerzett.  

A villámversennyel párhuzamosan zajlott Szolnokon a négynapos, hétfordulós Agóra Open nemzetközi viadal, három ország, hatvankilenc sakkozója mérte össze tudását. A mezőnyben több Békés vármegyei sakkozó is asztalhoz ült. A győzelmet a vietnámi felmenőkkel rendelkező, már évek óta hazánkban élő, 32 éves To Nhat Minh (Sirály ÉSE) nemzetközi mester szerezte meg 6,5 ponttal. Kunos Zoltán (Orosházi SE) 5 ponttal a kilencedik lett, Pásztorcsik János (Orosházi SE) 3,5 ponttal a harminckettedik helyen végzett.

Emlékversenyek sorozata

Békésszentandrás: Kunos Zoltán részt vett áprilisban, Békésszentandráson a Révész Béla schnell emlékversenyen. A tavaly októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt sakkozó emlékére rendezett sakkversenyre 33 versenyző gyűlt össze. A 11 fordulós, villámsakk tornát nagy küzdelemben az Orosházi SE 25 éves sakkozója, Kunos Zoltán nyerte 10 ponttal, a hasonló teljesítménnyel záró 15 esztendős Megyaszai Balázs (Maróczy SE) előtt. A harmadik helyért is komoly csaták folytak, végül ezt a díjat a szarvasi nevelésű, de újpesti színekben versenyző Ruszin Péter (40) vihette haza 7,5 ponttal. Az élcsoport végeredménye: 1. Kunos Zoltán (Orosháza) 10 pont, 2. Megyaszai Balázs (Maróczy SE Szeged) 10 p., 3. Ruszin Péter (Újpest) 7,5 p., 4. Restás Péter (FM, Makó) 7, 5 p.. Kakuk Sándor (Orosháza) 7 p., 6. Zalai Mihály (Orosháza) 7 p.

Kunos Zoltán elmondása szerint megfontoltan versenyez (fotó: Mónus Zoltán/OSE)

Gyula: Május 17. és 21. között a Hőforrás Hotel és Üdülőszövetkezet konferenciatermében másodízben rendezték meg a versenyt, mellyel a Gyulai SE sakkcsapatának 2019 augusztusában, 68 éves korában elhunyt egykori emblematikus játékosára, Csomós Jánosra emlékeztek. Az ötnapos, hétfordulós, svájci rendszerű nemzetközi viadalon két csoportban, három nemzet (magyar, román, osztrák) nyolcvanhárom sakkozója mérte össze tudását. Az A-csoportban 32 sakkozó szerepelt, köztük három nemzetközi mester (IM), és négy FIDE-mester (FM). A B-csoportban 51 sakkozó ült asztalhoz. Az A-csoport a miskolci FIDE-mester, Zámbó Zoltán sikerével zárult. A borsodi játékos magasabb mezőnyértékkel előzte meg a hozzá hasonlóan 5,5 pontot gyűjtő orosházi Kunos Zoltánt.

Battonya: Június 3-án az orosházi Kunos Zoltán sikerével zárult Battonyán az immár hetedik alkalommal megrendezett Bajusz György Emlékverseny. A határvárosi sakkélet egykori koordinátorára emlékeztek a sakkozók. Kunos Zoltán másfél pont előnnyel végzett az élen két hazai versenyző, Kulcsár József és Farkas Lőrinc előtt. Végeredmény: 1. Kunos Zoltán (Orosháza) 6 pont, 2. Kulcsár József (Battonya) 4,5 p., 3. Farkas Lőrinc (Battonya) 4,5 p., 4. Hollósi Attila 4,5 p., 5. Horváth Antal 4 p., 6. Váczi Sándor 4 p., 7. Schneider György 4.p., 8. Széles András 4 p., 9. Molnár Mihály 3 p., 10. Gál Ferenc 2 p., 11. Farkasné Kiss Zsuzsanna 1 p., 12. Farkas Péter 0,5 p.

A közelmúltban Kunos Zoltán (b) győzelmével zárult Orosházán a Pálka István Emlékverseny (fotó: Mónus Zoltán/OSE)

– Nagyon boldog vagyok, hogy az utóbbi versenyeken ilyen sikereket értem el. Ezért a szép eredményekért naponta nagyon sokat dolgozom. Sok edzés és gyakorlás eredménye a siker. A titok talán az is lehet, hogy az idő múlásával egyre megfontoltabban versenyzek, megfontolom a lépéseket – nyilatkozta röviden a fiatal sakkozó.

Az orosházi sakkozó számára a következő erőpróba a hétvégi Rapcsák-emlékverseny lesz, majd a hónap végén Makón ül asztalhoz a háromnapos Hagymatikum kupán.

fotó: Mónus Zoltán/OSE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.