- hirdetés -

Ahogy minden évben a nyári időszakban, úgy idén is elszaporodtak a szúnyogok. A rengeteg eső miatt pedig még több rovarral találkozhatunk, így július 12-én földi szúnyoggyérítést végeznek Orosházán a napnyugta utáni órákban.

A kezelés során alkalmazott készítmény csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberekre nem veszélyes. Amennyiben július 12-én az időjárás vagy egyéb okok miatt nem sikerül a gyérítés, úgy július 13-án vagy 14-én pótolják azt ugyanabban az időpontban.

Az embereknek ilyenkor ajánlott a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat összegyűjteni vagy letakarni. A gyérítés idejére és az azt követő egy órára tartsuk csukva az ablakokat és ajtókat, valamint kapcsoljuk ki a szellőztető berendezéseket. Az ezeken a területeken termő zöldségeket és gyümölcsöket érdemes megmosni. A kezelést végző autó közelében tartózkodni nem szabad.

A szúnyogok elszaporodása érdekében azt javasolják, a ház körüli vízgyűjtőedényeket rendszeresen ürítsék, vagy takarják le, ezekben ugyanis egy hét alatt kifejlődhetnek a rovarok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.