- hirdetés -

Németországi partnerszervezetének, a PROJEKT PUSZTAHUNDE-nek a támogatásával hirdet ingyenes ivartalanítási akciót a Szikhát Kutyamenhely. A regisztrációt követően minden, az orosházi kistérségben élő kutya-és macskatartó egyaránt élhet a lehetőséggel.

A Szikhát menhely előző – év eleji – akciójának köszönhetően összesen 104 állatot sikerült ivartalanítani. Ezzel azoknak is lehetőséget kívánnak adni, akik anyagilag nem tudják fedezni a beavatkozást, de házikedvencük egészségének, és a túlszaporulat megelőzésének érdekében szeretnék ivartalaníttatni állataikat. A legutóbbi alkalomhoz hasonlóan kutyák és macskák nemtől függetlenül egyaránt részt vehetnek az akcióban, a Szikhát Kutyamenhely azonban Facebook oldalán kiemelte, az előző évek statisztikái miatt idén, a kutyák esetében a keverék ebek ivartalanítását részesítik előnyben.

Az akcióban való részvétel menete:

1. A regisztráció az alábbi telefonszámon – 06-70/619-23-07 – hétköznap 8 órától 14 óráig lehetséges. A menhely kéri, a telefonálásnál legyenek türelemmel. Ha nem veszik fel próbálkozzanak később a megadott időintervallumban.

2. Amennyiben az egyesület jóváhagyja a részvételt adategyeztetés után a menhelyen lehet átvenni a kupont, melyre hétköznap 8:00- 14:00 óra között van lehetőség. Ezután lehet időpontot egyeztetni az akcióban résztvevő állatorvosok egyikével.

3. Ezt követően a meghatározott időpontban kell elvinni a kutyát vagy macskát a műtétre.

4. A műtét után a kupon záradékát az állatorvos kitölti, lepecsételi, majd az, az állatorvosnál marad.

Fontos, az ivartalanított állatnak biztonságos helyet kell biztosítani. A továbbiakban pedig az állatorvos utasításai szerint kell eljárni, majd visszavinni a házikedvencet a varratszedésre és vizsgálatra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.