- hirdetés -

A magyar válogatott csapatkapitánya klubot vált.

A Premier League-ben szereplő Liverpool a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a német RB Leipzig magyar válogatott középpályását, a 22 éves Szoboszlai Dominikot, aki a hírek szerint öt évre, azaz 2028-ig szóló szerződést írt alá.

Megkérdeztünk néhány orosházi sportembert: mi a véleménye Szoboszlai Dominik liverpooli szerződéséhez?

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke: Szoboszlai Dominik átigazolása a magyar focinak biztosan jót tesz, hiszen szenzációs a maga nemében. A Liverpool Európa élcsapatai közé tartozik, komoly célokkal és remek edzővel. Dominik döntésének helyességét az idő fogja eldönteni. Biztosan egy álom vált számára valósággá és ha minden jól összeáll, akkor képes lesz meghatározó tagja lenni az új csapatának. Az angol stílus már nem a régi ívelgetős és brusztolós foci, hanem a hatalmas sebesség és remek kondícionális képességek jellemzik. Egy jó karmester viszont minden csapatnak kell és ez lehet Dominik a Klopp-csapatban, ha be tudja magát játszani a kezdőbe. Ebben az esetben nem kérdés, hogy a magyar válogatott sokat fog profitálni a személyéből.

Kvasznovszky József, egykori labdarúgó, edző: Nagyon magas áron vették meg, ezért biztosan megkapja a bizonyításhoz szükséges játékperceket. Ha tud élni a lehetőséggel és a párharcokban erősebbé válik, akkor világklasszis játékos lehet belőle. Ebből a magyar válogatott is jócskán profitálhat majd. Nagyon drukkolok neki, hogy váltsa valóra az álmait!

Harangozó Krisztián, az OMTK-ULE labdarúgója: Liverpool szimpatizánsként nagyon örülök, hogy magyar játékosa van a csapatnak, és hogy a ‘Pool kifizette a teljes kivásárlási árat. Ez arra enged következtetni, hogy komolyan számolnak vele, főleg hogy a középpálya erős vérfrissítésre szorul. Beilleszkedéssel szerintem nem lesz gond, ritkán lőnek mellé ekkora összegnél a merseypartiak. A magyar válogatott számára – ha elegendő jatékpercet kap a szezon során – mindenképpen kedvező a váltás, de ha az utánpótlást nézzük, akkor feltétlenül, sok kisgyerek számára lehet példakép.

Deák Péter tanár, egykori labdarúgó: Szoboszlai átigazolásának hírére felhúztam a szemöldököm. Mind a Liverpool, mind az átigazolási díj világszínvonal. Szoboszlai elég karakteres személy. Hiszem, hogy nem tűri majd a „padozást”. Ez az átigazolás szerintem még inkább emeli a magyar foci ázsióját és még inkább felhívhatja a figyelmet a többi fiatal tehetségre. Szoboszlai válogatottunk csapatkapitánya, meghatározó játékosa.

Melega Krisztián kommunikációs vezető: Liverpool drukkerként természetesen nagyon örülök. Fiatal, agilis, nagy önbizalommal rendelkezik, így a beilleszkedés is menni fog. Azt sem gondolom, hogy gondot okozna neki a Premier League tempója. Egyrészt fiatal, másrészt eddig is az volt jellemző a pályafutására, hogy a szintlépéseknél a nagyobb teher nem hátráltatta, inkább motiválta. De Mo Salah, Alexander Arnold, Van Dijk és a szintén új, világbajnok igazolás Mac Allister mellett nagyon sokat tanulhat és fejlődhet. Ami a válogatottat illeti: egyértelműen pozitív hatást várok. Szoboszlai most a legmagasabb polcra kerülhet, ami a társaknak is extra motivációt adhat, és a válogatott körül is nagyobb lesz a felhajtás. De ha valakik, Jürgen Klopp és Marco Rossi képesek arra, hogy a földön tartsák és fejlesszék.

Polyák László egykori OMTK játékos, edző: Nagyon örülök a klubváltásnak, hatalmas dolognak tartom, hogy Liverpoolba kerül. A kezdő csapatba várom! Klopp edzővel a német vonal sem szakad meg. A válogatott is kapacitálhat belőle, jobban fogják tisztelni a nemzeti csapatunkat! Gondoljunk csak arra, hogy egy Hamsík, egy Modric vagy egy Lewandowski jelenléte tiszteletet parancsol a szlovák, a horvát vagy a lengyel válogatottnak!

Fotó: liverpoolfc.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.