- hirdetés -

Az OSE sakkozója nyerte a Dr. Pálka emlékversenyt.

Június 24-én rendezték meg a huszadik alkalommal kiírt Dr. Pálka István Emlékversenyt. A rangos mezőnyben az első helyet az Orosházi Sakk Egyesület sakkozója, Kunos Zoltán szerezte meg. A fiatal játékost arra kértük, mutatkozzon be az olvasóknak.

Mit lehet tudni Rólad?

– Kunos Zoltánnak hívnak. Öt-hat éves koromban kezdtem sakkozni.  Az egyik nagyapámmal sakkoztam egy kicsit, a lépéseket tőle tanultam. Így „ragadt rám” a sakk. Később ifjúsági versenyekre is járni kezdtem.  Az egyesületben először Pásztorcsik János kezdett tanítani, de Győri Szabolcstól, az OSE elnökétől is sokat tanultam. Folyamatosan sakkozom az interneten, a mesterek partijait nézem. A gimnáziumban is sokat játszom a társaimmal.

Kunos Zoltán (b) győzött az emlékversenyen (fotó: Mónus Zoltán/OSE)

Megnyerted a hétvégi emlékversenyt. Számítottál-e erre a sikerre?

– A verseny előtt titkon reméltem, hogy akár én is nyerhetek. Küzdelmes partikat játszottam, végig küzdeni kellett a pontokért. Nagyon örültem a sikernek. Sokat gyakoroltam ezért a szép eredményért. Naponta akár öt órát is gyakorolok! A taktikámat tekintve, inkább támadni szeretek, áldozni is szoktam.

Mikor ülsz legközelebb asztalhoz?

– Versenyszerűen legközelebb e hétvégén ülök asztalhoz. Szolnokon lesz a négynapos Szolnok Open, itt az első hat helyezésben reménykedem!

fotó: Mónus Zoltán/OSE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.