- hirdetés -

Lezárultak az NB III-as nevezések, az orosházi csapat maradt a megyei bajnokságban.

Mint azt nyomon követtük, az OMTK-ULE 1913 csapata 2. helyen végzett a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Mivel a bajnok Végegyháza lemondott a feljutási jogáról, így az orosházi csapat játszhatott osztályozó mérkőzéseket az NB III-ba kerülésért. Mint ismeretes, az ULE hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Szombathelyi Haladás VSE csapatától, majd a visszavágón is kikapott 1-0-ra a nagy hagyományokkal rendelkező vasi alakulattól. Még egy lehetőség maradt az OMTK-ULE számára. Abban lehetett bízni, hogy a jogot szerzett csapatokból többen visszalépnek és a feltöltési szabály alapján az Orosháza is felkerül az NB III-ba jutó csapatok listájára. Mára eldőlt, hogy csupán a Hajdúszoboszló nem élt a feljutás lehetőségével, helyette a feltöltési lista élén álló Gárdony lépett a magasabb osztályba.

A hogyan továbbról kérdeztük az OMTK-ULE elnökét, Tóth-Kása Sándort.

– Nem sikerült a feljutás! Eleve bent maradt a Csorna és az Eger, amit nem is értünk! Egyébként ezen kívül is csak egy visszalépő volt, a Hajdúszoboszló, őket a Gárdonnyal pótolták. Hogyan tovább? Továbbra is a megyei I. osztályban, ami rendkívül erős lesz. Jövőre újra megpróbáljuk a feljutást, mert a város, a csapat és a gyerekek megérdemlik. A csapatot meg kell erősíteni, mától ezen dolgozunk – nyilatkozta az elnök.

Hozzátette, hogy a megyei bajnokság nevezési határideje július 3-a, ezután alakítják ki az osztályokat. A Rákóczi osztályba sorolása is ekkor dől el. A telepiek továbbra is a megyei II/A csoportban kívánnak szerepelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.