- hirdetés -

Kisorsolták az NB III-as osztályozó párosítását.

Az osztályozón a megyei osztályok bajnokai vettek részt. A sorsoláson 18 megyei bajnok közül ketten – a Martfűi LSE és a Caola SE Sopron – mérkőzés nélkül jutnak fel a harmadosztályba, mellettük a nyolc párharc győztese kezdheti meg a következő idényt az NB III-ban.

Az OMTK-ULE számára a nagy hagyományokkal bíró Szombathelyi Haladás VSE jutott ellenfelül. A Vas vármegyei alakulat a szintén szombathelyi Király SE-vel vívott óriási csatát a bajnokságban, és azonos pontszám miatt a gólarány, egyetlen találat döntött a VSE javára.

A párosítás

OMTK ULE 1913–Szombathelyi Haladás VSE
Pápai Perutz FC–Gyöngyösi AK
REAC–Kállósemjén SE
Semjénháza–FC Dunaföldvár
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő
Mohácsi TE–Dunaharaszti MTK
SBTC–Nyergesújfalu
Monostorpályi–Cigánd

Az osztályozók első mérkőzését június 4-én, vasárnap 17.30-tól, a visszavágókat egy héttel később, június 11-én, 17 órától rendezik. Ha a második mérkőzés végén a párharc állása döntetlen, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha ekkor sem születik döntés, tizenegyesek döntenek.

A hivatalos versenykiírás szerint az NB III 2023/2024-es idényét 64 csapat alkotja, melyek négy 16 csapatos csoportra osztva küzdenek meg egymással.

Teltház várja a Szombathelyi Haladás VSE-t vasárnap (Fotó: Horváth Bence)

Megkérdeztük az OMTK-ULE illetékeseit, milyen esélyekkel nézünk a vasárnapi mérkőzés elé.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke:  – Nem ismerjük a Vas megyei focit, de az ellenfelünk eredménysora önmagáért beszél. A 124:16-os gólarány tiszteletet parancsol. A több mint 400 km távolság egyik csapatnak sem pozitív, de előtte nap el kell utazni mindenféleképpen. A Szombathely a Vas vármegyei kupában második, a bajnokságban bajnok lett. Mi fordított utat jártunk be, de ez most nem számít már. Jobb lett volna a visszavágót játszani itthon, de Fortuna ezt dobta nekünk ma (elsőnek húztak ki minket a 18 csapat közül). Mindenképpen szeretnénk az NB III osztályba jutni és ezért mindent meg is fogunk tenni. Két mérkőzéses csata lesz, úgyhogy biztos, hogy jövő héten vasárnap Szombathelyen dől majd el a feljutás kérdése. Bíznunk kell önmagunkban és meg kell legyen a továbbjutás!

Buza Barnabás, szakmai vezető: – Nagyon nehéz bármit is mondani ilyen távoli csapatról. Megpróbálok videók alapján informálódni róluk. Tisztességesen felkészülünk, van egy teljes hetünk rá, aztán nekivágunk. Egyértelműen a feljutás a célunk!

Harangozó Krisztián, csapatkapitány: – Igazából járhattunk volna jobban és rosszabbul is, viszont a távolság az, ami nem megszokott, ennyit talán egy fél szezon alatt utazunk. Az ellenfél fiatalokkal teli, ami szerintem számunkra előnyt jelenthet ilyen tétmeccsen. Bizakodó vagyok, de nem lesz egyszerű a feladatunk.

Az első találkozót június 4-én, a Mátrai Sándor Stadionban rendezik. A mérkőzés kezdési ideje: 17.30 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.