- hirdetés -

Az OMTK-ULE felnőtt csapata után az öregfiúk is kupát nyertek.

Befejeződött az MLSZ Békés vármegyei Igazgatóság által első alkalommal kiírt nagypályás öregfiúk bajnokság. A Barátság Kupa elnevezésű sorozatmérkőzésekre 9 csapat nevezett: Békésszentandrás, Mezőberény, Orosháza, Pusztaföldvár, Szarvas, Szeghalom, Telekgerendás, Kondoros, Mezőkovácsháza.

A bajnokságot hibapont nélkül, nyolc győzelemmel az Orosháza öregfiúk csapata nyerte. A RETRO Labdarúgó Egyesület szakágaként működő alakulat csapatvezetője az egykori kiváló labdarúgó, Kvasznovszky József.

Hogyan értékeli a bajnoki szereplést?

– Az elmúlt évben alakultunk meg. A Békés vármegyei Igazgatóság kezdeményezésére egy bajnokságot írtak ki az öregfiúk számára, amelyen örömmel vettünk részt. Benkő Lászlónak, a RETRO egyesület elnökének a felkérésére boldogan vállaltam el a csapatvezetői feladatot, mert régi játékosaimmal dolgozhattam újra együtt. Nagyon büszke vagyok, mert remek eredményt értünk el, hiszen mind a nyolc mérkőzésünket megnyerve hoztuk Orosházára a Barátság Kupát.

Hogyan tovább?

– Azt nem tudom megmondani, de a srácok nagyon lelkesek. A mérkőzések utáni összetartás azt bizonyítja, hogy jövőre folytatjuk.

A játékosok a hétvégén vették át a kupát és az érmeket (fotó: Horváth Bence)

Lövei Roland (a kiemelt fotón a kupával), a csapat gólkirálya remek kondiban és formában van negyvenen túl is.

Hogyan lehet ilyen korban ilyen fittnek lenni?

– Nem egyszerű! Kispályán évek óta együtt futballozunk a Hungária csapatában. A nagypálya okozott már meglepetést, de szerencsére visszajöttek a régi mozdulatok. A sebesség már megkopott, de a csapattársak átsegítettek a holtponton. S hogy lesz-e folytatás? Remélem, hogy lesz! Szeretnénk jövőre is megismételni az idei teljesítményünket!

A bajnoki aranyérmeket és a kupát közel ezer néző előtt, az OMTK-ULE-Végegyháza bajnoki mérkőzés félidejében adták át a csapat játékosai, vezetői részére. Az érmeket Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója, Tóth-Kása Sándor, az ULE elnöke és Csizmadia Imre, az ULE ügyvezetője adták át.

Hibátlanul nyerte meg a bajnokságot az orosházi együttes (fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.