- hirdetés -

Kedden sorsolják az NB III-as osztályozó mérkőzések párosítását.

A hétvégén eldőlt, hogy a Végegyháza nyerte a Békés vármegyei labdarúgó bajnokság I. osztályát. Az OMTK-ULE a második helyen végzett. A győztes végegyházi csapat nem élt a feljutás lehetőségével, nem adott be licenc-kérelmet az MLSZ-be. A szabályok értelmében a második helyezett Orosháza jogosult az osztályváltásra, sikeres osztályozó mérkőzések után.

Ki vehet részt az osztályozón?

Amennyiben egy bajnokság 1. helyezettjének nincs licence vagy nem kíván magasabb osztályba lépni, akkor az adott bajnokság 2. helyezettjét illeti meg a bajnokkal azonos feltételek mellett az osztályozóban való részvétel joga. Ha a 2. helyezettnek nincs licence vagy nem akar feljebb indulni, akkor a 3. helyezettet illeti meg az indulás joga. Amennyiben az 1., 2. és 3. helyezett egyike sem rendelkezik licenccel vagy nem akar magasabb osztályba lépni, akkor abból a bajnokságból nem lesz résztvevő az osztályozóban.

Sorsolás kedden

Az NB III osztályozó mérkőzéseinek a sorsolása 2023. május 30-án, 11.00 órakor lesz Budapesten az MLSZ Kánai úti székházában. Több éves tapasztalat, hogy néhány csapat nem él az osztályozó lehetőségével, ebben az esetben következő a versenykiírás:

Amennyiben 10 vagy kevesebb sportszervezet felel meg a fenti előírásoknak, sorsolásra nem kerül sor. Ha 10-nél több sportszervezet felel meg az előírásoknak, akkor az összes csapat bekerül a sorsolási gömbbe. A sorsolási gömbből annyi csapat kerül csak kihúzásra, amennyi szükséges ahhoz, hogy a fennmaradó csapatszám és a párosítások győztes csapatainak száma 10 legyen. ( PL: 13 csapat esetén 6 csapat kerül összepárosításra és a fennmaradó 7 csapat osztályozó lejátszása nélkül szerez indulási jogot). A sorsoláson elsőnek kihúzott csapat az első mérkőzés pályaválasztója, a másodiknak kihúzott csapat a visszavágó mérkőzés pályaválasztója.

Az osztályozók időpontja

Osztályozó 1. mérkőzés időpontja: 2023. június 4. (vasárnap) 17.30 óra.
Osztályozó 2. mérkőzés időpontja: 2023. június 11. (vasárnap) 17.00 óra.

Lehetséges ellenfelek

Az OMTK-ULE számára a lehetséges ellenfelek: (A felsorolásból még nem tudjuk, ki lépett vissza az osztályozóktól).

Budapest: 1. Unione FC, Bács-Kiskun vármegye: 1. Kiskunfélegyháza, Baranya vármegye: 1. Mohács, Borsod-Abaúj Zemplén vármegye: 1. Cigánd, Csongrád-Csanád vármegye: 1. Szeged-Csanád Grosics Akadémia II, Fejér vármegye: 1. Gárdony, Győr-Moson-Sopron vármegye: 2. Sopron, Hajdú-Bihar vármegye: 1. Monostorpályi, Heves vármegye: 1. Gyöngyös / 2. Füzesabony, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye: 1. Martfű, Komárom-Esztergom vármegye: 1. Nyergesújfalu, Nógrád vármegye: 1. Salgótarján, Pest vármegye: 1. Vecsés / 2. Dunaharaszti / 3. Gödöllő, Somogy vármegye: 1. Nagyatád, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 1. Újfehértó / 2. Kállósemjén, Tolna vármegye: 1. Dunaföldvár / 2. Bonyhád, Vas vármegye: 1. Szombathelyi Haladás / 2. Király SE, Veszprém vármegye: 2. Pápa, Zala vármegye: 1. Csesztreg / 2. Semjénháza.

Megkérdeztük Buza Barnabás szakmai vezetőt, melyik megyei bajnokkal játszana szívesen, illetve kit szeretne mindenképpen elkerülni.

– Nagyon nehéz kérdés. Végig nézve a lehetséges riválisokat, nem találok könnyű ellenfelet. Bár nem ismerjük az erőviszonyokat, de az eredményekből és a hírekből ítélve sok erős csapat vár az osztályozóra. Semmiképpen sem volna jó összekerülni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II-vel, vagy a Gárdonnyal illetve a Petneházi Márk fémjelzett Dunaföldvárral. De folytathatnám a sort a Cigánddal és a Vecséssel, akiknek már múltja van a magasabb osztályban. Ha mégis lehetne kívánni magunknak ellenfelet, akkor talán a Szolnok vármegyei Martfűt, de ne kérdezze senki, hogy miért. Talán csak megérzés. Ha játszani kell, azt szeretném, hogy a visszavágót rendezhessük itthon. Igazi fociünnepet szeretnénk varázsolni ismét a Mátrai Sándor Stadionba, úgy mint az előző hétvégén.

kiemelt fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.