- hirdetés -

Nem sikerült a duplázás, az ezüstérem jutott az orosházi futballistáknak.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 27. fordulójában a listavezető Végegyháza látogatott Orosházára. A bajnokság zárófordulójában a bajnoki cím volt a tét a mérkőzésen, mivel a vendégek előnye két pont volt. ULE-győzelem esetén kerülhetett volna az aranyérem Orosházára.

Az OMTK-ULE méltóképpen szeretett volna búcsúzni a szezontól, az egyesület majálisi hangulatot teremtett a Mátrai stadionba, gondolva a gyermeknapra. Ugrálóvár, arcfestés, foci darts várt a kisebbekre. A délutáni programot az orosházi és a pusztaföldvári öregfiúk mérkőzése nyitotta. A bajnoki találkozó előtt az OMTK-ULE U16 csapata vette át a bajnoki aranyérmeket.

Orosházi MTK-ULE – Végegyházi SE     2 – 2    (1 – 1)

Orosháza, 1000 néző. Vezette: Bálint Attila (László István Sándor, Petrovszki Péter).

Orosháza: Bordás D. – Rau, Szabó Ákos, Harangozó, Darida, Selmeczy (Fehér), Endrefalvi E., Gedó, Miszlai, Szabó Áron (Huszár), Papp M. Edző: Buza Barnabás.

Végegyháza: Nagy B. – Dajcs, Szabó V. (Bagyinszki, Zelik), Vincze D., Szántó, Tóth B. (Gazsi), Simó, Bánfi (Bojtos), Katona, Tanner, Varga T. (Czvalinga). Edző: Balázs József.

Gólszerzők: Dajcs Á. (43. – öngól), Endrefalvi E. (95.) ill. Tanner (23., 75.).

Hatalmas érdeklődés előzte meg a találkozót. Ennyien még ULE-meccsen nem voltak a Mátrai stadionban, mint most.

A szurkolók kitettek magukért a találkozón (fotó: Horváth Bence)

A tét hatására rendkívül sok hibával játszott a két csapat. A 23. percben egy eladott labdával Tanner iramodott meg az orosházi térfél közepén, majd a kifutó kapus mellett gurított a hosszú sarokba, 0-1.  Ezután nagyobb lendülettel kezdett támadni az Orosháza. A 25. percben Miszlai fejese után még mentett a kapufa, de a 43. percben már „felrobbant” a stadion. Darida oldalszabadrúgását követően Papp Máté fejelt kapura, a labda egy védőt érintve vágódott a kapu jobb oldalába, 1-1. 

A félidőben újabb éremátadóra került sor. A Barátság Kupa győztes csapatát, az orosházi öregfiúkat tapsolta az ezres nézősereg. Az érmeket Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója, Tóth-Kása Sándor, az ULE elnöke és Csizmadia Imre, az ULE ügyvezetője adták át.

A második félidőben az idő múlásával kijött a kupadöntő fáradtsága a hazai játékosokon. A végegyháziak frissebbnek bizonyultak, fizikálisan és fejben is. A 75. percben egy beadásszerű lövésbe Tanner tette bele a lábát, ami a kapuban kötött ki, 1-2. A hazaiak az utolsó pillanatig becsülettel küzdöttek és a hosszabbításban sikerült egyenlíteniük. A 95. percben kapu előtti kavarodás végén Endrefalvi talált a hálóba, 2-2.  A gól későn jött, a játékvezető a középkezdést követően lefújta a mérkőzést.

Döntetlennel zárult a bajnoki mérkőzés (fotó: Horváth Bence)

Buza Barnabás: – Csalódottság van bennem. Sajnos a keddi nap fáradtsága meglátszott a csapaton, nem voltunk élesek. Gyermeteg gólokat kaptunk, amit nem bírtunk el.

Balázs József: – Gratulálok a fiúknak az újabb bajnoki címhez! Nagyon sokat dolgoztak, így megérdemelték ezt a sikert a srácok. Külön elismerés illeti a gólkirályunkat, Tanner Gergőt.

A mérkőzés után Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója, Tóth-Kása Sándor, az ULE elnöke, valamint Csizmadia Imre, az ULE ügyvezetője adták át az érmeket és a serleget a csapatoknak. A 2022/2023. évi megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első helyezettje a Végegyháza lett, második helyen az OMTK-ULE végzett. A bajnokság gólkirályi címét Tanner Gergő (Végegyháza) érdemelte ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.