- hirdetés -

A hatalmas mezőnyfölény ellenére nem termett babér a rákóczitelepi focisták számára.

A megyei II/A csoport 28. fordulójában a 9. helyen álló OMTK-Rákóczi fogadta a 7. helyezett Bcs.MÁV csapatát. Az előző fordulóban a MÁV 4-1-re legyőzte a Békés gárdáját, míg a Rákóczi Dobozon szenvedett 4-3-as vereséget.

OMTK-Rákóczi – Békéscsabai MÁV SE               0 – 1               (0 – 1)

Orosháza, 80 néző. Vezette: A mérkőzés játékvezetője: Krcsméri Milán (Baranya Tamás, Takács Ákos).

Orosháza: Salka – Czinkóczi, Polacsek, Janicsek (Dobi), Balogh N. (Szabó Gy.), Kun, Csőke (Szabó T.), Kun Szabó, Kocsis, Rácz, Halász. Edző: Bodzás Ádám.

Békéscsabai MÁV: Bócsik – Erdélyi, Bánlaki, Morva (Petri), Takács K., Kőszáli (Mihályi), Zsömbörgi, Zsibrita, Szarka, Kovács Gy. (Sipiczki), Mazán. Edző: Dohányos Zoltán.

Gólszerző: Kovács Gy. (24.).

Nem érdemelt vereséget az OMTK – Rákóczi Fotó: Bohus Krisztián

Az első félidőben sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát. A 24. percben Kovács Gy. remek egyéni villanása eredményezte a vendégek találatát, amikor a csatár megkerülte védőjét, majd a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba gurította a labdát, 0-1. A második játékrészben felbillent a pálya, a Rákóczi kapujához szegezte ellenfelét. Négy-öt ígéretes szabadrúgás lehetőség mellett több gólhelyzet is adódott a telepiek előtt, de ezen a napon minden kimaradt és elmaradt, mint a Halász ellen elkövetett szabálytalanság miatti büntető.

Bodzás Ádám: – A második félidőben felborult a pálya! Gólokkal kellett volna győznünk, de a vendégeknek mindig volt egy utolsó utáni embere. Soha nem szoktam nyíltan véleményt megfogalmazni a játékvezetéssel kapcsolatban, de a mai mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Egy szóval jellemezve: botrányos!

Dohányos Zoltán: – Küzdeni tudásunknak köszönhetően nyertünk egy jó csapat otthonában.

Az OMTK-Rákóczi június 3-án, 17 órakor Dévaványán lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.