- hirdetés -

Hosszú hétvégére számíthatnak Orosházán a labdarúgás szerelmesei.

Igazán nem panaszkodhatnak a hétvégére a focidrukkerek. Péntektől vasárnapig öregfiúk mérkőzés, Rákóczi-meccs, bajnoki döntő és kispályás torna lesz a program éremátadással, gyermekprogramokkal.

Kronológiai sorrendbe szedtük az eseményeket.

Pénteken: Rákóczi – Bcs.MÁV bajnoki az ULE-bázison

A megyei II/A csoport 28. fordulójában a 9. helyen álló OMTK-Rákóczi fogadja a 7. helyezett Bcs.MÁV csapatát. Az előző fordulóban a MÁV 4-1-re legyőzte a Békés gárdáját, míg a Rákóczi Dobozon szenvedett 4-3-as vereséget.

OMTK-Rákóczi – Bcs. MÁV (ULE-Sportcentrum, május 26., 19 óra)

Bodzás Ádám, a Rákóczi edzője: Nehéz mérkőzésre számítok! A MÁV nagyon jó tavaszi szezont produkál, szépen összeállt a bajnokság második felére. Sok hátráltató körülmény volt az utóbbi időben és most sem fog segíteni, hogy csütörtökön a csapat fiataljai még bajnoki mérkőzést játszottak! Mindezek ellenére nem feltartott kézzel megyünk fel a pályára az utolsó hazai mérkőzésünkre!

A mérkőzés játékvezetője: Krcsméri Milán (Baranya Tamás, Takács Ákos).

Nehéz mérkőzés vár a Rákóczira (fotó: OC archív)

Szombaton: öregfiúk mérkőzés és OMTK-ULE – Végegyháza bajnoki döntő

Az Orosháza öregfiúk nagypályás csapata fogadja a Mátrai stadionban a Békésszentandrási csapatot. A Kvasznovszky József irányította orosházi csapat hét győzelemmel vezeti a Barátság Kupát.

Orosháza – Békésszentandrás (május 27., 13 óra, Mátrai Sándor Stadion)

Kvasznovszky József: Bízom benne, hogy győzelemmel zárjuk a bajnokságot!

Bajnoki döntő: OMTK-ULE – Végegyháza (május 27., 17 óra, Mátrai Sándor Stadion)

A megyei I. o. labdarúgó bajnokság 27. fordulójában a listavezető Végegyháza látogat Orosházára. A bajnokság zárófordulójában a bajnoki cím a tét a mérkőzésen, mivel a vendégek előnye két pont. ULE-győzelem esetén Orosházára kerülhet a bajnoki arany. Az előző fordulóban a Végegyháza hazai pályán győzte le 2-1-re a Nagyszénást, míg az ULE Szeghalmon nyert 3-1-re.

A mérkőzés játékvezetője: Hajdú Dávid (László István Sándor, Petrovszki Péter).

Buza Barnabás, az OMTK-ULE edzője: A győztes kupamérkőzés után pozitív töltettel várjuk a bajnoki döntőt. Ha igazán akarjuk a sikert és mindenki megtesz ezért minden tőle telhetőt, akkor győzni fogunk. A Végegyháza is megérdemelten van a jelenlegi pozíciójában. Nem lesz egyszerű mérkőzés. Bízom benne, hogy nagy létszámú közönség előtt feltehetjük a szezonban nyújtott teljesítményünkre a koronát. Ehhez kellenek majd a jó egyéni teljesítmények is.

13 órától családi program lesz a Mátrai stadionban szombaton délután. Az öregfiúk mérkőzés idejében a gyermekek számára lesz ugrálóvár, arcfestés, foci darts, szumó. A délután folyamán büfé üzemel.

Éremátadó ünnepség: 17.45 órakor éremátadó ünnepség lesz az öregfiúk és az OMTK-ULE U16 korosztály számára. A megyei I. o. bajnoki éremátadására az ULE-Végegyháza mérkőzést követően kerül sor.

plakátfotó: szervezők

Vasárnap: I. Pünkösd Kupa az 50+ focisták számára

A RETRO Labdarúgó Egyesület szervezésében rendezik meg május 28-án 10 órától az ULE-Sportcentrumában az első alkalommal kiírt Pünkösd Kupát a szépkorúak számára. Négy csapat körmérkőzéses formában küzd meg a kupáért. A mérkőzések alatt büfé üzemel.

plakátfotó: szervezők

kiemelt fotó: Für Henrik/BEOL

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.