- hirdetés -

Kettős megmérettetés vár az orosházi labdarúgókra a futball-tavasz hajrájában.

Az OMTK-ULE bejutott a Békés Megyei Kupa döntőjébe. Buza Barnabás csapata az 1. fordulóban erőnyerő volt, majd a 2. fordulóban Tótkomlóson nyert 7-1-re. A 3. körben, február 25-én Szabadkígyóson játszott a csapat és 5-1-es győzelemmel lépett tovább. Az ULE április 5-én a kupa 4. fordulójában hazai pályán 4-3-ra győzte le a Medgyesbodzás gárdáját. Az elődöntőben május 3-án Mezőmegyeren 4-0-ra győztek Harangozóék és jutottak be a békéscsabai döntőbe. A május 23-án rendezett kupadöntőben a Szarvasi FC lesz az OMTK-ULE ellenfele. A találkozóra 18.30 órakor kerül sor az Előre Kórház utcai stadionjában. Előmérkőzést – a Békés vármegyei ifjúsági kupadöntőben – a Gyomaendrőd és a Körösladány ifjúsági csapata játssza.

A szarvasiak szintén mérkőzés nélkül léptek tovább a 2. fordulóba. A Mezőberény otthonában 8-0-ra kiütötték a házigazdákat, majd a 3. fordulóban Eleken nyertek Somogyi János tanítványai 1-0-ra. A 4. körben Békéscsabán a MÁV vendégeként nyertek 2-1-re. Az elődöntőben immáron hazai pályán fogadták a Nagyszénást és 5-0-ra lelépték riválisukat.

Az orosháziak számára nem ismeretlen a keddi közeg, néhány éve már játszottak kupadöntőt a Kórház utcai stadionban. Akkor a büntetők a Jamina sikerét hozták.

 – Néhány éve már játszottunk kupadöntőt, de akkor büntetőkkel a Jamina nyerte meg a kupát. Abból a csapatunkból néhányan most is a döntő résztvevői lesznek. Bízom benne, hogy ezúttal sikeresen fogunk szerepelni. Remélem, hogy sok orosházi szurkoló, köztük utánpótláskorú gyerekünk fog szurkolni nekünk – nyilatkozta a szakmai vezető, Buza Barnabás. A döntőbe jutás egyben a főtáblát jelenti az ULE számára a Magyar Kupában.

A kupadöntő előtt, május 20-án bajnoki mérkőzés vár Szeghalmon a csapatra, majd május 27-én, 17 órakor a bajnoki címet eldöntő mérkőzésre kerül sor a Mátrai stadionban a Végegyháza ellen.

fotók: OC archív; m-design

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.