- hirdetés -

A tartalmas pályafutás után edzősködik és sportvezetőként dolgozik az egykori válogatott labdarúgó.

A közelmúltban Tótkomlóson járt a magyar öregfiúk labdarúgó válogatott. A gálamérkőzésen pályára lépett az 56 esztendős Mészöly Géza is, a Vasas egykori játékosa. Mészöly Kálmán fiát sokáig csak „kismészölynek” hívták, de játékosként, majd később edzőként is kivívta magának a tekintélyt, amit kezdetben édesapja után kapott. Profi labdarúgóként a Vasas után Franciaországban szerepelt a Le Havre és a Lille csapatában. Később Cipruson a Limasszol csapatát erősítette, majd Izraelben az Asdód együttesénél szerepelt. Edzőként a REAC, majd az Újpest és a Vasas edzőjeként dolgozott, később a Haladás, majd a Győri ETO szakmai munkáját irányította. A hírverő mérkőzés után kérdeztük a sportembert.

Milyen volt a mérkőzés?

– Fantasztikus érzés ez nekünk, hogy az öregfiúk válogatott össze tud állni havonta egy-egy mérkőzésre. Külön öröm, hogy ilyen jótékonysági mérkőzésen segíthetünk. A komlósi Hovorka Istvánnal Újpestről már nagyon régi a kapcsolatunk és ha ő hív, ha Tótkomlós hív, akkor itt a helyünk!

Gyakran lép fel ilyen gálamérkőzéseken?

– Az elmúlt 3-4 évben állt össze ez a válogatott Csányi Sándor MLSZ elnök támogatásával. Mögöttünk áll a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Mivel foglalkozik ma Mészöly Géza?

– 2010-ben alapítottam meg a Mészöly Focisulit. Újvári Gábor barátommal büszkén mondhatjuk, hogy nagyon sok játékost neveltünk, jelenleg is 350 gyerekkel foglalkozunk. Mellette Szombathelyen a Haladásnál sportvezetői pozíciót töltök be. Sok kilómétert utazok, tegnap még Szombathelyen voltam, ma már Tótkomlóson, tehát van bennem kilométer rendesen, de nagyon nagy örömmel teszem, mert a futball mindig is a szívem csücske volt és örülök, hogy a futball körül lehetek.

Mészöly (j) örömmel vesz részt gálamérkőzéseken (fotó: Komlós TV)

Akkor még nem jött el a nosztalgiázás ideje?

– Még nincs időm erre, remélem vannak még feladataim a futballban. Viszont az ilyen gálamérkőzés alkalmat ad arra, hogy ilyenkor nosztalgiázzunk egy kicsit a játékostársakkal.

A Mészöly név összeforrt a Vasassal. Nem kerülhetem meg a kérdést: mi lesz a Vasassal?

– Sajnos valószínűsíthető, hogy másodosztályú lesz a csapat a következő szezonban. Abban bízom, hogy nem kell négy évet várni a visszajutásra, mint legutóbb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.