- hirdetés -

Az elmúlt héten versenybizottsági határozatban értesült az orosházi egyesület a szövetség döntéséről.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága április 27-i határozata alapján az OMTK-ULE 1913 csapata megkapta az NB III-as amatőr engedélyt a 2023/2024. évi bajnokságra.

Ez azt jelenti, ha Buza Barnabás csapata kivívja a pályán a feljutást, akkor a szövetség részéről nem lesz akadálya az osztályváltásnak. Annál is inkább, mert a Végegyháza nem adta be a kérelmét.

A hír hallatán megkérdeztük Tóth Kása Sándort, az OMTK-ULE elnökét, hogy: valóban ennyire kerek a történet?

– Ennél sokkal bonyolultabb. Az infrastruktúra terén állunk legjobban, bár a Mátrai Sándor Stadion lelátóját le kell fedni, ez is az előírás része. A szakmai stábot is bővíteni szükséges, ráadásul csak „A” licenc-es vezetőedző irányíthatja a csapatot. Az ULE-ban mindenki dolgozik vagy iskolába jár, ezért kérdés, hogy ki vállalja a jelenlegi keretből a heti 4-5 edzést és a hétközi fordulókat és a hosszú utazásokat. Mindenképpen igazolni kell minőségi labdarúgókat a jó szereplés érdekében. A fentiek jó részének az alapja egy biztonságos anyagi bázis, melynek megteremtését máris el kell kezdeni. Reméljük, hogy az önkormányzat és a helyi vállalkozói kör mellénk áll. Nagyon szeretnénk elindulni az NB III-as bajnokságban, de csak akkor, ha biztos anyagi háttérrel rendelkezünk – nyilatkozta Tóth-Kása Sándor elnök.

A csapat legközelebb május 3-án, Mezőmegyeren lép pályára a Békés Megyei Kupa negyeddöntőjében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.