- hirdetés -

Néhány napja újra Boér Gábor a vezetőedzője a Zalaegerszeg labdarúgó csapatának.

A ZTE legutóbbi hazai veresége után felgyorsultak a klubon belüli események. Végh Gábor tulajdonos másnap megköszönte Ricardo Moniz edző és Dragóner Attila sportigazgató munkáját és még aznap kinevezte az új vezetőedzőt, Boér Gábort, valamint megnevezte az új sportigazgatót Sallói István személyében. Mindketten dolgoztak már a zalai klubnál. A hír hallatán exkluzív interjút kértünk az orosházi születésű régi-új edzőtől, Boér Gábortól.

Néhány napja még Lendván dolgoztál, ma már Zalaegerszegen tervezed a taktikát. Gondoltál-e a gyors váltásra?

– Valóban, Lendván készültem a hátralevő négy mérkőzésre, nem számítottam a megkeresésre. Két éve, amikor elváltak útjaink a Zalaegerszegtől, kölcsönösen jó véleménnyel voltunk egymásról és megjegyeztem, hogy egyszer még szívesen visszatérnék ide.  Ez az idő most érkezett el, a keret hetven százalékát ismerem, de a lendvai munkám mellett is figyelemmel kísértem régebbi csapatom szereplését.

A cél egyértelmű, bent kell tartani a csapatot az NB I-ben, valamint a Budafokot legyőzni a kupában.

– Egyelőre öt bajnokira és a Magyar Kupa-döntőre érvényes a szerződésem. Nagyon nemes a feladat, de bízom magamban és a stábomban. Jól felkészített csapatot veszek át, de valamiért megtört a lendület és kevés gólt szerez a csapat. Erre kell megoldást találnom. A csapat őszi házi gólkirályától, Ikobától azt várom, hogy újra gólokkal segítse csapatát. A Magyar Kupa-döntő ritkán adatik meg egy játékos életében, miként a klub életében is. A döntő és a Puskás Aréna hangulata fel kell, hogy dobja a srácokat, ami a bajnokságban mutatott teljesítményben is segíthet.

Ebben a feladatban óriásit lehet bukni, ugyanakkor a következő évek sikereit is megalapozhatja az edző. Mi erről a véleményed?

– Nyilván van benne rizikó… de ez a szakma erről szól! Azért dolgoztam az elmúlt időszakban, hogy visszakerüljek az NB I-be. Ez most sikerült, és szeretném bebizonyítani, hogy fiatal magyar edzőként is lehet sikeres az ember! Végh Gábor tulajdonos úr és Sallói István sporigazgató is bízik bennem és a stábban, és mi is bízunk abban, hogy elérjük közösen a kitűzött célokat.

Sallói István (jobbra) sportigazgató bízik az orosházi trénerben Fotó: NB1.hu

Boér Gábor és stábja számára álomszerű volt a bemutatkozás, ugyanis a Zalaegerszeg szombat délután Mezőkövesden 2-1-re legyőzte a rivális Mezőkövesd-Zsóry csapatát. A csapat így máris távolabb került a kieső helyektől. A ZTE számára május 3-án következik az év mérkőzése, amikor a Puskás Arénában 20 ezer néző előtt kupadöntőt játszanak a másodosztályú Budafok ellen. Győzelem esetén a zalaiak kijutnának a nemzetközi porondra. Egerszegen máig szívesen emlékeznek a 21 évvel ezelőtti kupasikerre, amikor a Népstadionban 1-0-ra legyőzték a világhírű Manchester Unitedet.

Kiemelt kép: Archív/Oroscafe

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.