- hirdetés -

A magyar öregfiúk válogatott gálamérkőzést játszott a komlósi focistákkal.

Nagy várakozás előzte meg a magyar öregfiúk válogatott tótkomlósi szereplését. A szervezők több hónapos munkájának eredményeként valósult meg a kisváros számára a nagy esemény. A helyi sportemberek mertek nagyot álmodni, és egy előző évi Újpest-Fradi meccs után újabb ünnepnap került be a TTC történetébe. Április 27-én a Karasz János Sporttelepen pályára léptek az egykori kedvencek. Petry Zsolt, Mészöly Géza, Telek András, Tököli Attila, Pisont István mellett a közönség nagy ovációval fogadta a hazai kedvenceket is, többek közt Arató Tibort, Pásztor Lászlót, Papp Lajost, Poljak Lászlót.

Az esemény sportértéke mellett jótékonysági célja is volt a rendezvénynek. Négy egykori komlósi futballistát támogat az egyesület, akik súlyos sportsérülést szenvedtek.

A mérkőzést megelőzően többen köszöntötték a résztvevőket és méltatták a sportesemény jelentőségét. A rendezvényen jelen volt Tótkomlós polgármestere, Zsura Zoltán János is. Erdős Norbert országgyűlési képviselő parlamenti munkája miatt maradt távol. Továbbá számos díszvendég, így Csank János mesteredző, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, Temesvári Miklós FIFA instruktor, Nyilasi Tibor MLSZ munkatárs, Sipos Jenő, az MLSZ szóvívője, Szpisják Zsolt az MLSZ Békés megyei igazgatója, Pásztor József edző figyelte az eseményt.

Hovorka Istvánt, a rendezvény főszervezőjét kérdeztük a gálaműsor létrejöttének körülményeiről.

Hogyan jött létre ez a fantasztikus esemény?

– Egy sportbarátság szüleménye a mai nap. Tavaly itt játszották nálunk az öregfiúk  derbit, az Újpest-Ferencváros mérkőzést. Akkor azt hittük, hogy ennél nem lehet nagyobbat álmodni, de mára bebizonyosodott, hogy lehet. Családi baráti kapcsolataim révén több újpesti játékossal tartom a kapcsolatot, így Véber Gyurival, Kozma Pistával és Mészöly Gézával. A barátok között is a legközelebbi Sipos Jenő, az MLSZ szóvívője. Az ő segítségével valósult meg ez a nem mindennapi rendezvény. Örülök, hogy ezzel a programmal sok tótkomlósi sportbarátnak tudtunk örömet szerezni.

Mi adta a mérkőzés jótékonysági jellegét?

– Több egykori játékosunk szerzett az évek során súlyos sportsérülést, műtéten estek át. Úgy gondoltuk, hogy anyagilag támogatjuk Kölcze Gábort, Bakai Istvánt, Zsingor Pétert és Hovorka Györgyöt.

A magyar öregfiúk válogatott csapata (Fotó: Komlós TV)

Mészöly Géza gyermekkorában többször járt Tótkomlóson, most játékosként tért vissza.

– Fantasztikus érzés ez nekünk, hogy össze tudunk állni és az öregfiúk válogatott havonta pályára tud lépni. Külön öröm, hogy ilyen jótékonysági mérkőzésen segíthetünk. Hovorka Istvánnal Újpestről már nagyon régi a kapcsolunk és ha ő hív, ha Tótkomlós hív, akkor itt a helyünk.

Balázs Pali, meghívott vendégként lépett pályára.

– Kellemes hangulatú mérkőzést játszottunk, nagyon örülünk, hogy ilyen sokan megtisztelték a rendezvényt, örömmel jött a csapat – összegezte röviden a mérkőzést a népszerű zenész.

Pásztor László (kékben) és Mészöly Géza fejpárbaja (Fotó: Komlós TV)

A mérkőzés jegyzőkönyve

Tótkomlósi TC öregfiúk – Magyar öregfiúk válogatott     2 – 6     (1 – 4)

Tótkomlós, 500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Krcsméri Milán, Baczovszki Attila)

Gólszerzők: Fazekas, Bucholcz ill. Tököli (3), Kerekes Zs., Guzmics, Pisont (11-es).

A TTC kerete: Czirbus Gábor (kapus), Poljak László, Petrina Attila, Somogyvári Tibor, Horváth Henrik, Bucholcz Gábor, Gyivicsán János, Arató Tibor, Pásztor László, Rébék István, Gál Gábor, Zádori Ernő, Papp Lajos, Tóth Abonyi Zsolt, Fazekas János. Edző: Matajsz Pál és Kvasznovszky József. Gyúró: Paulik László. Orvos: Tóth Abonyi János. Technikai vezető: Motyovszki Róbert.

Magyar öregfiúk válogatott: Petry Zsolt, Babócsy András (kapusok), Telek András, Mracskó Mihály, Kozma István, Egressy Gábor, Guzmics Richárd, Mészöly Géza, Tököli Attila, Pisont István, Tisza Tibor, Kerekes Zsombor, Farkas II. Balázs, Keresztúri András, Kiss Tamás, Wukovics László, Balázs Pali. Szövetségi kapitány: Gellei Imre.

A mérkőzés jó hangulatban zajlott, több formás támadást vezettek a csapatok, néhány zseniális egyéni megoldással. A találkozó remek propagandája volt a futballnak, melyet 6-2-re a válogatott nyert. A két csapat játékosai kötetlen beszélgetéssel, nosztalgiázással zárták le a „harmadik félidőt”.

A mérkőzés végén elkészült a csoportép (Fotó: Betkó Tamás)

Kiemelt kép: Komlós TV

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.