- hirdetés -

Hétfőn délután az orosházi trénert nevezték ki az NB I-es Zalaegerszeg vezetőedzőjének.

Ami vasárnap még pletyka volt, hétfőre valósággá vált, menesztette Ricardo Monizt a ZTE, de távozik a sportigazgatói székéből Dragóner Attila is, akit Sallói István vált – számolt be a csapat hivatalos honlapja. A csapat vezetését a ZTE partnercsapatát, a szlovén másodosztályban szereplő NK Naftát vezető Boér Gábor veszi át. Az orosházi szakember 2020 augusztus és 2021 márciusa között már irányította a ZTE együttesét. Akkor 31 tétmeccsen 11 győzelem, 5 döntetlen és 15 vereség volt a mérlege, tőle is a tavaszi szezon közben köszöntek el.

A régi-új trénerre azonnal hatalmas feladat vár, május 3-án Magyar Kupa döntőt játszik a Zalaegerszeg az NB II-es Budafok ellen a Puskás Arénában. A győztes a nemzetközi kupában indulhat. Az egerszegiek számára talán még ennél is fontosabb az NB I-ben a hátralevő 5 mérkőzés, amelyek során ki kell harcolni a bentmaradást az első osztályban.

Kihívásokkal teli időszak előtt áll Boér Gábor (fotó: molfehervarfc.hu)

– Egyértelmű a célunk az előttünk álló időszakra, az első osztályban kell maradni és meg kell nyerni a kupát, ami egy mérföldkő a klub életében. Ez nem csak rólam, hanem a klubról és a városról szól. Nagyon fontos, hogy egység legyen az öltözőben és olyan munkát végezzünk, amivel elérhetjük céljainkat. Meg kell fordítanunk a jelenlegi negatív szériát és vissza kell térni a helyes útra; ez a csapat a szezon során már többször bizonyította, hogy tud jól játszani és komoly lendülettel rendelkezik. Jó állapotú csapatot kell átvennünk az utolsó pár fordulóra, az lesz a dolgunk, hogy felrázzuk az együttest és újra önbizalommal teli játékot produkáljunk – nyilatkozta a ZTE honlapjának a szakember.

Boér Gábor mellett, Makra Zsolt is a szakmai stáb tagja lesz, asszisztens edzőként. Makrát sem kell bemutatni az orosházi sportbarátoknak, több éven át szerepelt az Orosháza FC labdarúgó csapatában, valamint edzőként is tevékenykedett az orosházi klubnál.

kiemelt fotó: ztefc.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.