- hirdetés -

A Rákóczi hosszú böjt után újra érezte a győzelem ízét.

A megyei II/A csoport 23. fordulójában a 8. helyezett OMTK-Rákóczi a 12. helyen álló Mezőkovácsházi TE csapatát fogadta április 22-én. Az előző fordulóban a Rákóczi 2-1-es vereséget szenvedett Békésszentandráson, míg a Mezőkovácsháza hazai környezetben kapott ki 5-2-re a Békés csapatától.

OMTK-Rákóczi–Mezőkovácsházi TE   2–0   (1–0)

Orosháza, 60 néző. Vezette: Kató Benedek (Zsótér Róbert, Andrej Tamás Zoltán).

Orosháza: Salka – Janicsek, Balog N., Kun, Kocsis, Rácz, Szabó Gy., Czinkóczi, Csőke, Dobi, Deák (Kun Szabó). Edző: Bodzás Ádám.

Mezőkovácsháza: Tóth K. – Lakatos, Szokai (Bessenyei), Szeles (Csurár), Sódar, Bagaméri, Budás, Túri, Bereczki, Almádi (Móricz), Andrej. Edző: Matuz Tamás.

Gólszerző: Balog N. (27., 90.).

Akár nosztalgiázni is lehetett volna az egykor szebb napokat megélt két klub bajnokiján. De mivel a csapatok már nem az első osztályban vitézkednek és a körítés sem a régi, így maradt a szimpla meccsnézés, ami azért tartogatott izgalmakat. Két rendkívül fiatal gárda mérte össze erejét, a hazaiak kezdőjében a legidősebb labdarúgó csupán 20 esztendős volt, a vendégeknél is szerepet kaptak a rutinosabb játékosok mellett 16-17 éves labdarúgók, ami a jövőre nézve bíztató.

Balog Norman (labdával) duplája döntött (fotó: Bohus Krisztián)

Már a 4. percben forrtak az indulatok, amikor egy buktatást követően a vendégek 11-est rúghattak. Túri lövése csúnyán fölé szállt, így oda a gyors vendég gól lehetősége. A hazaiak a 13. percben veszélyeztették először a kovácsháziak kapuját, amikor Kocsis 22 méteres szabadrúgása szállt mellé. A 27. percben Kun remekül indította Rácz Adriánt, a csatár becenterezett labdáját az érkező Balog Norman 16 méterről okosan a kapu bal oldalába helyezte, 1-0. A 34. percben Csőke átadását Dobi lőtte kapura, Tóth kapus bravúrral mentett. A 44. percben a vendégek is veszélyeztettek, amikor Bereczki fejese csattant a jobb kapufán.

A második félidőben is nagy lelkesedéssel estek egymásnak a csapatok. Helyzet itt is, ott is. A 47. percben Sódar 24 méteres szabadrúgása pattant a mezőnybe a felső lécről, a másik oldalon Kun Szabó visszagurított labdáját Dobi rúgta közelről fölé. Az 57. percben Kocsis cseles szabadrúgása után Rácz Adrián lőtt 6 méterről mellé. Innentől flúgos futammá vált a mérkőzés. A csapatok feladva a védekezést, fejvesztve támadtak, sok helyzetet kialakítva. A 67. percben közel álltak az egyenlítéshez a vendégek. Lakatos a félpályáról indulva faképnél hagyta a védőket, majd a kifutó Salka mentette a ziccert. A 79. percben újra Lakatos veszélyeztetett, amikor szabadrúgását ütötte szögletre Salka Olivér. A 86. percben Dobi, majd Kun Szabó került helyzetbe, de mindketten rontottak. A 88. percben Csőke vezette egyedül kapura a labdát, majd lőtt, de Tóth Krisztián remek vetődéssel hárított. A 90. percben Csőke, majd Dobi volt a labda útja, majd Baloghoz került a labda és a fiatal orosházi játékos a kapuba talált, 2-0.

Kettőzött erővel küzdött a Rákóczi (fotó: Bohus Krisztián)

A mérkőzés nem volt túl színvonalas, de a lelkesedésre egyik oldalon sem lehetett panasz. A vendégek lőttek két kapufát és kihagytak egy büntetőt, a hazaiak viszont Balog révén kétszer is betaláltak, így a telepiek győzelme megérdemelt.

Bodzás Ádám: Jól kezdtük a mérkőzést, de már az első félidőben látszott, hogy nagyon fáradtan mozgunk. Lassan járattuk a labdát, mind ezek ellenére az első félidei játékkal elégedett voltam. A második félidő hajrájában viszont teljesen háromesélyessé vált a mérkőzés, de Salka Olivér és Balog Norman kiemelkedő teljesítményével, valamint a csapatmunkánknak köszönhetően itthon tudtuk tartani a három pontot.

Matuz Tamás:  Ma nem érdemeltünk vereséget. Végig küzdöttük a mérkőzést, de ezért nem osztanak pontot! Szerintem ha reggelig játszunk, most akkor sem rúgunk gólt!

Az OMTK-Rákóczi a 7. helyen áll a tabellán. A rákóczitelepiek április 29-én Füzesgyarmaton lépnek pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.