- hirdetés -

Az orosházi agrárszocialista megmozdulás 132. évfordulójára emlékezik a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete április 30-án, vasárnap. A megemlékezést a fáklyás felvonulás és az utcabál követi.

Az elmúlt három évben a pandémia miatt az MSZP helyi szervezete a megemlékezéseket megtartotta, de a rendszerváltozás óta az orosháziak összetartozását is szimbolizáló hagyomány, a fáklyás felvonulás sajnos kényszerűen elmaradt. Idén az agrárszocialista megmozdulás 132. évi évfordulója tiszteletére végre ismét fellobbanhat az összetartozás és szolidaritás lángja.

Az ünnepség 19.30-kor kezdődik a Dózsa György utcai volt könyvtár épülete előtt. Beszédet mond Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt társelnöke, majd az agrárszocialista megmozdulás hősei emlékére koszorút helyeznek el az emlékműnél.

Ezt követi 20 órakor a sokak által várt fáklyás felvonulás, a résztvevők a hagyományos Dózsa György utca, Győri Vilmos tér, Kossuth utca, Könd utca útvonalon haladnak majd végig. Az autósokat arra kérik a szervezők, hogy az útvonalat erre az időre hagyják szabadon. A Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. támogatásával a fáklyás felvonulást követően éjfélig tartó utcabál zárja a rendezvényt a piactéren.

Az MSZP orosházi elnöksége ezúton is köszöni minden segítő munkáját, akik tevékenyen hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a nagymúltú megemlékezés és rendezvény Orosháza város minden lakosának örömet szerezhessen. Szeretettel várják az orosházi családokat a szervezők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.