- hirdetés -

Békés vármegyében hat nyomozást rendeltek el internetes csalás miatt április 5-én. A rendőrség ismételten arra kéri a lakosságot, hogy legyenek óvatosak az ismeretlen telefonálókkal és üzenetküldőkkel.

Egy nő azért fordult a rendőrséghez, mert részletekben több mint egymillió forintot utalt át különböző számlaszámokra. Azért tette meg ezt, mert elhitették vele, hogy az elutalt pénz fejében majd filmelőzeteseket küldenek neki, amelyeket ha megnéz és véleményez, azzal pénzt tud keresni. A weboldal, amelyen ezt a „lehetőséget” találta, elérhetetlenné vált, a nő regisztrációja megszűnt, és még a befizetett pénzét sem kapta vissza. Egy férfi befektetésre fizetett be több mint 18 ezer eurót, az ügyintézés közben egy weboldalra irányították, és a pénzét elveszítette. Egy másik károsult egy SMS-t kapott, amiben egy szolgáltató nevében arra kérték, hogy fizessen 540 forintot. A férfi rákattintott az üzenetben szereplő linkre, megadta a bankszámlája adatait, és két részletben közel 100 ezer forintot emeltek le a számlájáról – ez csak néhány példa a police.hu oldalán megjelent cikkből.

A rendőrség arra kéri az embereket legyenek óvatosak. Ne telepítsenek olyan alkalmazásokat telefonjaikra, számítógépükre, melyet nem ismernek. Soha ne adják ki banki adataikat, amíg nem győződtek meg róla, hogy valóban a saját bankjuk kereste Önöket. Emellett ne higgyünk a túl csábító ajánlatoknak, pénzkereseti lehetőségeknek sem. Vásárláskor semmilyen esetben nem kell megadni a bankkártya adatokat a vevővel sem az eladóval, elegendő a számlaszám. További tanácsokért, bűnmegelőzési tartalmakért figyeljék a https://kiberpajzs.hu/ weboldalt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.