- hirdetés -

Három év után tért vissza eredeti formájában a diákok egyik kedvenc programja a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A péntek délutáni gálát követően április 5-én rendezték meg a Táncsics Napot, ahol ezúttal már a 10. osztályok látták vendégül diáktársaikat különböző programlehetőségekkel. A győzelmet végül a 10/8 osztály, azaz az Eighties párt szerezte meg.

Igazi hangorkánnal kezdődött meg még március 31-én a Petőfi Művelődési Központ színpadán a Táncsics Gála, mely három év után tért vissza az intézmény programjai közé. Ezzel vált teljessé a Táncsics Nap programsorozata, itt mutatkoztak be iskolatársaiknak a pártokba szerveződött diákok, majd adták elő kisfilmjüket és táncos produkciójukat. A korábbi Táncsics Napok hagyományától eltérően ezúttal a 10. évfolyamos osztályok alapítottak pártokat.

Az iskola pedagógusa, egyben a rendezvény főszervezője, Varga László elmondta, hogy ez a kérdés már korábban is napirendre került, mert a 11. évfolyamok tanulói nagy számban tesznek előrehozott érettségit vagy nyelvvizsgákat, viszont a tizedikesek még nincsenek ilyen mértékben leterhelve.
– Magát a Táncsics Napot már tavaly decemberben elkezdtük szervezni. Sajnos nem tudtunk mindenre felkészülni, mert a mostani hideg időjárás bizonyos mértékben keresztülhúzta a számításokat, így néhány programot kénytelenek voltunk behozni az aulába, osztálytermekbe vagy folyosókra – mesélte.

Hozzátette, a 2-3 év kihagyás azért jelentkezett a szervezés során, de ezt sikerült leküzdeniük a diákoknak és méltó módon újra útjára indítani a rendezvénysorozatot, hagyományt teremteni vele. A pénteki diákgálára is pozitívan tekintettek vissza, hiszen zökkenőmentesen sikerült lebonyolítani a rendezvényt, ahol minden vendég jól szórakozott. Idén 5 osztály alapított pártot a gimnáziumban, akik különböző programokkal várták diáktársaikat a szerdai nap folyamán, a választott pártnevükhöz is kapcsolódó érdekességekkel és lehetőségekkel.

A nap folyamán táncbemutatók is színesítették a kínálatot, de volt lehetőség többek közt videójáték bajnokságra, kosárlabdázni, kipróbálni a szabadulószobát, de a rendőrség is tartott bemutatót az egyik osztályteremben. Az eredményhirdetés előtt a Táncsics Band is fellépett, majd kora délután következhettek a nap talán legizgalmasabb percei.

A gimnázium aulájában már érezni lehetett a feszültséget, mindegyik osztály a saját pártja nevét skandálta. Árusné Erős Krisztina, az intézmény igazgatója köszöntötte őket, majd ismertette az egyéni díjazottakat, végül pedig az osztályok közötti sorrendet. Mint kiderült, a legtöbb szavazatot idén a 10/8 osztály, azaz az Eighties párt kapta. Az osztály egyik tanulója, Nagy Máté elmondta, hogy nagyon örülnek a győzelemnek, hiszen sokat készültek erre a napra, ami teljesen össze is kovácsolta közösségüket.

Egyéni elismerések:
Az év tanárnője: Mikulás Rolandné
Az év tanára: Németh István
Az év diáklánya: Hellenthal Mary
Az év diákja: Varga Szilárd
Az év párja: Erőss-Magyar Dorka és Németh Marcell

Pártok versenye:
1. Eighties (10/8)
2. Bee Real (10.B)
3. Anonymous (10.A)
4. 10 Cent (10.C)
5. Dreamers (10.D)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.