- hirdetés -

Az Orosházi Járásbíróságra az Országos Bírósági Hivatal elnökének 24.SZ/2023. (II.15.) OBHE határozatában megállapított 4 fő létszámban fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró ülnököt kell választani.

Mindezek alapján felhívom az Orosházi Járásbíróság illetékességi területén (Békéssámson, Csanádapáca, Gádoros, Kardoskút, Nagyszénás, Orosháza, Pusztaföldvár, Tótkomlós) működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületeit, az egyesületeket – kivéve a pártokat -, az ülnöknek jelölhető személy foglalkozása szerinti érdek-képviseleti szerveket, valamint az ülnöknek jelölhető személyt a Be. 680. § (5) bekezdés c) pontja szerinti munkakörben foglalkoztató, vagy korábban foglalkoztató szervezeteket, hogy jelöljenek a fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró ülnöknek megválasztható személyeket.

Az ülnökjelöléssel kapcsolatban a részletes információk megtalálhatóak az Önkormányzat honlapján (http://www.oroshaza.hu), ahol az ülnökjelöléshez és a jelölés elfogadásához szükséges formanyomtatványok, valamint a kapcsolódó tájékoztató anyagok is megismerhetőek és letölthetőek.

A jelöléssel, illetve a jelölés elfogadásával kapcsolatban hiánytalanul kitöltött formanyomtatványokat, valamint az ülnöknek jelölt személy hatósági erkölcsi bizonyítványát (mely igazolja a büntetlen előéletet, valamint azt a tényt, hogy a jelölt nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt)

2023. április 11. (kedd) 16:00 óráig lehet benyújtani munkaidőben az Orosházi Polgármesteri Hivatal (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6.) I. emelet „A” épület 19. számú irodájában dr. Ligeti Lea jogi csoportvezetőnél.

Orosháza, 2023. év március hó 20. napján

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.