- hirdetés -

Folytatódott a közkedvelt kulturális programsorozat, a Térzene. A Petőfi Művelődési Központban ezúttal a Szegedi Nemzeti Színház operaénekesei, Horák Renáta és Szélpál Szilveszter, akik Koczka Ferenc zongorista, karmester kísérete mellett szórakoztatták az orosházi közönséget.

Komolyzene nem komolyan – ezzel a felütéssel szervezték meg a Térzene következő programját a művelődési központban. Az előadás célja az volt, hogy közelebb hozza a közönséghez az opera műfaját. Ezért könnyed, ismertebb operaslágerekkel készültek a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Belépőként például Mozart Varázsfuvolájából ismert dalokat énekelt Szélpál Szilveszter, majd Papageno és Papagena duettjét már Horák Renátával adták elő.

– Az előadás címével arra szerettünk volna utalni, hogy nem feltétlenül kell a sztereotípiákat fenntartani. Ezt a műfajt is lehet mókásan, humorosan előadni. Az átvezetők során erre igyekszem rávilágítani. Sokan keresik a választ arra a kérdésre, hol tart most a komolyzene a mai világban. Országosan nem tudom megítélni, de Szegeden – ahonnan mi érkeztünk – komoly opera kultúra van, nagyszerű operabarátokkal, akik támogatják is a mi munkánkat. Tulajdonképpen a jelenlétük és támogatásuk abban erősít meg minket, hogy jó helyen tartunk – fogalmazott Szélpál Szilveszter még az előadás előtt.

A fellépőknek az orosházi közönséget sikerült meggyőzniük, legalábbis erre enged következtetni, hogy hosszú tapssal jutalmazták az előadást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.