- hirdetés -

A vörösmartys diák az országos döntőbe jutott a Békés vármegyei sakk diákolimpián.

Március 11-én rendezték meg a sakk diákolimpia Békés vármegye egyéni versenyét. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában rendezett versenyre összesen 93 diák nevezett. Czombos Olivér, a Vörösmarty iskola 4.b osztályos tanulója a III. korcsoportban, 15 induló közül bizonyult a legjobbnak. A tehetséges orosházi sakkozóval ennek apropójául ültünk le beszélgetni.

Mit lehet tudni Rólad?

– Czombos Olivér vagyok, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 4.b osztályos tanulója. Már az óvodában elkezdtem sakkozni, de versenyszerűen csak 2022 elején kezdtem. Az iskolában heti egy alkalommal Borombós Edit néni sakkszakkörébe járok, egy éve már az Orosházi Sakk Egyesület tagja vagyok, ahol Mónus Zoltán a szakkörvezető. Hetente 6 órát sakkozom a szakkörökben és napi egy órát online játszom. Hogy miért választottam a sakkot? Mert itt az eszemet kell használnom.

Czombos Olivér az országos döntőre készül (fotó: OSE/Mónus Zoltán)

Milyen volt a szombati verseny?

– Nagyon vártam már a diákolimpiát, mert az előző évben 4. helyen végeztem és most vágytam az első helyre. A versenyre a februári városi ifjúsági bajnokság megnyerésével hangolódtam. A szombati verseny nagy izgalommal járt. A korosztályomban 15-en versenyeztek a megyéből. Közöttük sok volt az erős játékos. A hat fordulóból mindet meg szerettem volna nyerni. Sajnos az utolsó meccset elnéztem, így 6 pontból 5 pontom lett, de ezzel is az első helyen végeztem.

Mit vársz az országos döntőtől?

– Az országos döntő április 15-16-án, Szolnokon lesz. Kilenc mérkőzést kell játszani, 20-20 perces idővel. Nagyon örülnék, ha legalább a középmezőnyben végeznék, hiszen tudom, hogy ide a legjobb 10-11 éves sakkozók jönnek az ország minden pontjáról.

Tizenöt versenyző közül lett első a megyei döntőben (fotó: OSE/Mónus Zoltán)

kiemelt fotó: BT

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.