- hirdetés -

Két meglepetés is várta a Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasókörének hölgy tagjait a soron következő szerda esti találkozójukon.

Havonta találkoznak az olvasókör tagjai a könyvtárban. Ezeknek a találkozóknak mindig van valamiféle tematikája, amelyből valamelyik tag felkészül és beszélgetés indító előadást tart. Ez lehet valamely könyv élmény, de lehet valamelyik – vagy akár több – író munkássága. A márciusi téma öt magyar, kortárs írónő, Tóth Krisztina, Ugron Zsolna, Karafiáth Orsolya, Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna munkássága volt.

A találkozó nyitányaként – lévén szerdán március nyolcadika – a nemzetközi nőnap alkalmából az egyesület férfi tagjaihoz csatlakozva, Dávid Zoltán polgármester köszöntötte szép gondolatokkal és egy kis finom édességgel az olvasókör hölgytagjait.

Első meglepetésként a polgármester köszöntötte az egyesület hölgytagjait a nőnap alkalmából (Fotó: Justh V.K.)

– Nem tudjuk eléggé megköszönni – és nem is csak ezen az egy napon kellene – azt a figyelmet, amelyre csak a hölgyek képesek, akik egyszerre tudnak szerető hitvesek, anyák, dolgozók lenni – mondta többek közt a városvezető.

A második meglepetést az olvasókör férfi tagjai szervezték erre az estére. Kis koncerttel kedveskedtek a hölgyeknek, melyet a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai adtak. Kunos Maja, Jónás Aliz, Torda Laura és a két kísérő tanáruk, Szénási Anikó és Jankó Zita szép játéka kellemes percekkel ajándékozott meg minden jelenlevőt.

A kiválasztott művek egy-egy részletét az olvasókör tagjai olvasták fel (Fotó: Justh V.K.)

A két meglepetés köszöntő után tértek rá a délután fő programjára, melynek előadója ezúttal Dávidné Tóth Márta volt. Az írónők munkáival kapcsolatos előadását az olvasókör tagjait bevonva tette interaktívvá. Többen felolvastak egy-egy kiválasztott részletet, elmondták véleményüket, amit aztán közösen megbeszéltek.

Az olvasókör tagjai az irodalmi élményeket Makuláné Gulicska Valéria, otthon készített süteményeinek elfogyasztásával koronázták meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.