- hirdetés -

Február 23-án tartotta meg első 2023-as ülését az Orosházi Oktatási Kerekasztal, ahol megköszönték a város korábbi ifjúsági referensének, Magonyné Urbán Zsuzsannának a munkáját, egyben sok sikert kívántak utódjának, Simon Petrának. Orosháza új ifjúsági referense most az Oroscafénak ismertette eddigi életútját, az ifjúsággal való kapcsolatát és előzetes terveit.

Simon Petra és elődje, Magonyné Urbán Zsuzsanna már dolgoztak együtt közösen, az Amit csak akarsz pályázaton. A fiatal lány akkor sikeres pályázatot nyújtott be, melynek köszönhetően megszervezték az OFF (Orosházi Fiatalok Fesztiválja) nevű kezdeményezést. Mint mondta, ő ugyan nem volt korábban a GYIÖK tagja, a barátai és ismerősei közül viszont sokan igen, rajtuk keresztül került kapcsolatba az ifjúsági önkormányzat működésével, fotózott Mikulásfutásokon és sokszor ment el segíteni más események lebonyolítása során is.

2018 óta foglalkozik táboroztatással, maga az ifjúság, mint téma sem áll távol tőle, hiszen ifjúsági közösségszervező szakon végezte el egyetemi tanulmányait Szegeden. Magonyné Urbán Zsuzsannával egy budapesti konferencián is találkoztak, akkor mesélte el neki, mivel foglalkozik. A megkeresés így nem érte teljesen váratlanul, de mint mondta, az elmúlt hetekben nagyon felgyorsultak a napjai.

Ifjúsági közösségszervezőként végzett az egyetemen (Fotó: Horváth Bence)

Szeretné folytatni az elődje által elkezdett munkát, továbbvinni az autogén és relaxációs tréningeket, a Mikulásfutást, valamint megvalósítani az idén nyárra tervezett Ifjúsági Csere programot. Ezen kívül is sok ötlete van, melyek közül kiemelte egy, a már említett OFF-hoz hasonló program megszervezését, ha nem is az eddigi névvel vagy koncepcióval, de hasonló módon, a fiatalokat megcélozva vele.

– Kicsit olyan ez a feladatkör, amilyet mindig is szerettem volna, hasonló területen dolgoztam előtte Szegeden is egy civil szervezetnél, de persze nem ilyen magas pozícióban, ott inkább projektmenedzseri feladatot láttam el. Nagy kihívásként, egyben nagy felelősségként tekintek erre a lehetőségre. Korban még egész közel állok a GYIÖK tagjaihoz és a fiatalokhoz, így remélem ez is segíteni fog abban, hogy mondjuk könnyebben keressenek meg valamilyen kérdésben – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.