- hirdetés -

Regionális versmondó versenyt hirdet a PMK Orosháza a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából. A Petőfi Sándor előtt tisztelgő programra már fogadják a jelentkezéseket.

Egy eredményes pályázatnak köszönhetően jöhet létre a március 22-re kitűzött rendezvény, melyben az orosházi Petőfi Művelődési Központ partnerei a térség olyan kulturális intézményei, amelyek szintén Petőfi Sándor nevét viselik. A lőkösházi, a nagybánhegyesi, a nagymágocsi és az újkígyósi művelődési ház csatlakozott a Petőfi-bicentenárium alkalmából szervezett programhoz, ahol nem hivatásos versmondók méretnek meg négy korcsoportban.

– Intézményünk két közösségépítő programot dolgozott ki Petőfi Sándor életpályáját, verseit középpontba helyezve az NKA Petőfi200 Ideiglenes Kollégiuma által kiírt pályázat keretében. Az egyik a március 22-ére meghirdetett versmondó verseny, majd áprilisban, a költészet napjához kapcsolódóan közös versmondásra invitáljuk a diákokat a Petőfi emlékév alkalmából – emeli ki Lajti Tímea, a PMK Orosháza ügyvezetője hozzátéve, a programsorozat a versekkel való emlékezetes találkozást, ugyanakkor szellemi és lelki gazdagodást eredményez több száz résztvevőnek, többségében fiataloknak.

A velünk élő Petőfi címet viselő, korcsoportonként az első három helyezettet díjazó versmondó versenyre 2023. március 10-ig várják a jelentkezőket négy korcsoportban. Részletek és jelentkezési lap az intézmény honlapján érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.