- hirdetés -

Három rendőrt vádolt meg egy férfi valótlanul azzal, hogy bántalmazták. Emiatt jogerősen ítélte az Orosházi Járásbíróság két év végrehajtandó börtönbüntetésre és két évre eltiltotta a közügyektől a visszaesőnek minősülő férfit.

A férfival szemben szexuális erőszak miatt volt folyt büntetőeljárás az Orosházi Rendőrkapitányságon, de a szabályszerű idézés ellenére a kihallgatásán nem jelent meg, előállították. Miután a rendőrség tudomást szerzett a férfi tartózkodási helyéről, 2021. június 10-én rendőrök a férfi előállítása végett a helyszínre mentek. A férfi felesége azt állította, hogy férje nincs az ingatlanban, de végül az egyik melléképületben felhalmozott rongyok és hulladék alatt megbújva megtalálták a terheltet, aki hirtelen felugrott és menekülni próbált. Erre három rendőr az útját állta, testi kényszer alkalmazásával a földre kényszerítették, majd a kezeit hátrabilincselték. A férfi a kényszerintézkedés alatt ellenállást nem tanúsított, a rendőrök nem bántalmazták, az intézkedés miatt sérülése nem keletkezett.

Ennek ellenére a terhelt az elfogását követően több mint egy hónap elteltével a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának írt beadványában valótlanul azt állította, hogy az elfogásakor a vele szemben eljáró orosházi rendőrök megütötték és tüskés gallyakon húzták végig, miután pedig a bántalmazását szóvá tette a rendőrségen, nem hívtak hozzá orvost.

A valótlan tartalmú beadvány alapján a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás miatt nyomozást rendelt el, amelyet utóbb bűncselekmény hiányában megszüntetett, mivel kiderült, hogy a férfi a vele szemben eljáró rendőröket hamisan vádolta meg bűncselekmény elkövetésével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.