- hirdetés -

Varázslók, kalózok, szuperhősök és hercegnők mulattak pénteken délután a Vörösmartyban.

Február utolsó péntekén tartotta meg az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a farsangi rendezvényét. Ezen a délutánon a tornatermet ünnepi díszbe öltöztették a gyerekek.

– A délelőtt folyamán a felsős tanulók táncával indult a farsang, akik a jól ismert The Ketchup song ritmusos zenéjére táncoltak az iskola udvarán.  Az alsós tanulók műsorával folytatódott a mulatság. A 3. osztályosok egy virtuális utazásra hívták a nagyérdeműt. Vízre és repülőre szállva a 70-es évekbe utaztak vissza. A 3.b osztály Saci kapitány vezetésével átkelt a tengeren és dalban mesélte el, hogy milyen a tengerészek élete. A 3.c osztály a Reptért varázsolta a tornaterembe a jól ismert Korda-slágerrel, majd a 3.a osztály Görögországba repült, ahol ABBA-dalokat énekeltek a gyerekek – adta hírül Vargáné Gyömrei Anita, diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus.

A közönség vastapssal jutalmazta mindhárom produkciót. Ezután következett az alsósok jelmezes felvonulása. Egymás után szebbnél szebb, ötletesnél ötletesebb jelmezben érkeztek az osztályok tanulói. A jelmezversenyt a Repülőház és a tanknak öltözött tanuló nyerte. A diákok ezután saját termeikben elfogyasztották a szülők által készített szendvicseket és süteményeket, majd kezdődhetett a tánc. Az alsósok mulatsága után a felsőbb osztályok vették birtokba a tornatermet. A gyerekek által nagyon kedvelt közös just dance-el indult és az estébe nyúló discóval zárult a nap.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.