- hirdetés -

Sztevanovity Zorán neve garancia a színvonalas műsorra, minőségi koncertélményre. Nem volt ez máshogy Orosházán sem. A március 4-én 81. születésnapját ünneplő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész közel kétórás, telt házas koncertet adott február 22-én a Petőfi Művelődési Központban.

Laza elegancia, egyedi orgánum, igényes dalszövegek és előadásmód, kiváló zenész- és szerzőtársak, általában ezek jellemzik Zoránt, akinek népszerűsége ma is töretlen. Koncertjeire gyorsan elfogynak a jegyek, a közönség soraiban pedig nemcsak idősebbek, de a fiatalok is szívesen helyet foglalnak.

Zenekarával utoljára 2017 októberében járt városunkban. Elmondása szerint az elmúlt majdnem hat év elég hosszú idő ahhoz, hogy jó okuk legyen örülni annak, hogy újra Orosházán játszhatnak, és nagyon jó érzés számukra, hogy erre az előadásra is elkelt minden jegy, hiszen ez a bizalom jele. Ha a koncertnek lenne címe, akkor lehetett volna akár Vallomások is, mivel olyan dalokat állított össze, amelyeknek tartalma és stílusa is erre jellemző. A listán természetesen szerepelnek kihagyhatatlan, valamint régebbi Presser Gábor–Sztevanovity Dusán-dalok is, amelyeket már egy ideje nem játszottak, de most kifejezetten erre a turnéra vettek elő. A cél az volt, hogy egy gondolatokban és érzelmekben gazdag műsort hallhasson a közönség, ebben Zorán segítségére voltak: Sipeki Zoltán (gitár), Kovács Péter Kovax (billentyű), Csányi István (fúvóshangszerek, billentyű) és a vokalisták, Óvári Éva, Kabelács Rita, Péter Barbara.

Akik jegyet vásároltak a koncertre, hatalmas élménnyel térhettek haza, hiszen olyan dalokat hallhattak az este folyamán, mint az Amikor elmentél tőlem, a Valaki mondja meg (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical), Bródy János szerzeménye, a Ne várd a májust!.
Elhangzott az LGT nagy slágere, a Kék asszony, amelynek szövegírója Adamis Anna, illetve a Volt egy tánc, az Üres bölcsőt ringat a Hold fénye, a Kell ott fenn egy ország, az Egészen egyszerű dal, amelyben már a közönség is közreműködött, majd kétszer is visszatapsolták az est főszereplőjét, és következett az Apám hitte, valamint zárásként a Kóló, amelyet álló tapsvihar kísért. 

Ezen az estén két különleges dal is szerepelt a repertoárban. Az egyik a Presser–Dusán szerzőpáros talán legszebb és énektechnikailag legnehezebb dala, a Nagy találkozás Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara kiváló előadásában. A másik a teljesen más hangszerelésben, hangszerek nélkül, azaz unplugged stílusban előadott Romantika, Csányi István hangszerelésének köszönhetően.

A turné március végén ugyan folytatódik, de – egyelőre – Orosháza volt az utolsó állomás, hiszen Zorán és zenekara a március 18-ai Papp László Budapest Sportarénában tartandó nagyszabású koncertre készül, legközelebb ott találkozhat velük a közönség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.