- hirdetés -

Új bérletrendszert vezet be a Magyar Kormány az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával. Az országbérletet és a vármegyebérletet az emberek minden eddiginél kedvezőbb áron vehetik igénybe, mellyel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain lehet majd utazni. Az árusítás várhatóan április végén indul, és május 1-jén vehetjük először igénybe az új szolgáltatást.

Az új bérletrendszerrel a környezetbarátabb közlekedésre szeretnék sarkallni az embereket. A MÁV, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatait korlátlanul használhatják majd a bérlettel rendelkezők, így például a családok utazási költsége is csökkenhet. A bérleteket minden jegypénztárban, de online, és a MÁV applikációján keresztül is megvásárolhatják az egyszerűbb elérhetőség érdekében.

A vármegyebérlet és az országbérlet nem vehető igénybe helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon, továbbá a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain sem. A regionális és elővárosi közlekedésben, különösen a kisebb településeken élők számára a kistávolságú utazási igények sok esetben nem kizárólag egy településre irányulnak, hanem több, a közelben lévő település elérését szükségessé teszik, számukra nyújt segítséget az új bérlet, de megmaradnak a jelenleg megvásárolható bérletek is – írja a mavcsoport.hu.

A május 1-jén életbe lépő bérleteket várhatóan már április utolsó hetében elővételben is beszerezhetjük. A vármegyebérlet ára 9450 forint lesz, míg az országbérlet ennek duplájába, 18.900 forintba kerül majd. Ezzel olcsóbb lesz, mint egy havi bérlet Orosháza és Békéscsaba között, vagy mint 15 liter benzin, amellyel átlagosan 250 kilométert tehetünk meg. A diákoknak pedig további kedvezménnyel készülnek, ők 90 százalékos kedvezménnyel válthatják meg az új bérletet, így egy vármegyebérlet ára 945 forintba kerül majd, míg országbérletet 1890 forintért vásárolhatnak. Emellett az ingázóknak és a munkáltatóknak is csökkenti az anyagi terheit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.