- hirdetés -

Már nyolc településen veszélyes a légszennyezettség, köztük Békés vármegyében is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) besorolása alapján a legrosszabb minősítést kapta Kecskemét, Nyíregyháza, Tököl, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc és a Sajó-völgyi települések mellett Békéscsaba is.

A légszennyezettség miatt javasolja az NNK a maszkviselést azon a nyolc településen, ahol a magas szálló por koncentrációja miatt veszélyes a levegő minősége. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a vasárnapi szeles idő bizonyos mértékben javíthat a légszennyezettség mértékén, azonban aki Békéscsabára látogat a hétvégén javasoljuk vigyenek magukkal maszkot, valamint minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban.

Az NNK tájékoztatása szerint a veszélyes légszennyezettség esetén már az egészséges emberek is észlelhetnek légzőszervi tüneteket. A krónikus betegeket, várandósokat, szív-és érrendszeri betegeket és időseket még inkább veszélyezteti az ilyen magas szintű légszennyezettség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.