- hirdetés -

A túrázásban – legyen az gyalogos, vagy kerékpáros – az a legjobb, hogy az év bármely szakában művelhető. Az edzettebbek számára ismét jó hangulatú, közös túrát kínálnak a szervezők.

Viczián Zoltántól, a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület vezetőjétől egy nagyszerűnek ígérkező februári túráról értesültünk, mely kerékpárral és gyalogosan is teljesíthető lesz. Ezúttal az alföldi kéktúra Gádoros-Árpádhalom szakaszának teljesítése a cél, miközben megismerkedhetnek a résztvevők jó néhány épített és történelmi emlékkel is.

A tavalyi túra is kellemes és jó hangulatú volt mindenki számára (Fotó: Viczián Zoltán)

A túra rajtja Gádoroson, a vasútállomáson lesz, ahová 7.45-re várják a résztvevőket. Az érkezés egyénileg történik. Az orosháziak a 7.12-kor induló vonattal érnek oda legkényelmesebben. Gádorosról az alföldi kéken indul a túra, Árpádhalom felé, ahol megnézhetik a favázas kápolnát, a Károlyi-Berchtold kastélyparkot és Turul szobrot. Innen az Árpádhalom-dombhoz vezet az út. Az első célt mintegy tizenöt kilométer megtétele után, dél tájban érik el a túrázók, mely nem más, mint a szentetornyai evangélikus templom.

Szentetornyáról 12.03-kor indul vonat és 13.03-kor busz hazafelé, de lehetőség van tovább folytatni az utat egyénileg a K+ jelzésen Gyopárosfürdőig, (4 km), az edzettebbeknek piros sávon Orosházáig (+4 km).

A kerékpáros túra természetesen műúton halad majd (a láthatósági mellényét egy kerékpáros se felejtse otthon!). Két túravezető segíti a résztvevőket ezen a napon. A gyalogosan túrázók Pusztai László, a kerékpárosok Viczián Zoltán vezetésével és segítségével teljesíthetik a távot.

A túra további részleteivel kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel Viczián Zoltánt kereshetik, a 06-30-535-8322-es telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.