- hirdetés -

Jóváhagyták a képviselők az együttműködési megállapodást a január 26-ai rendkívüli testületi ülésen. Ez azt jelenti, hogy közös közbeszerzési eljárás keretében szerzi be a földgázt az önkormányzat és öt intézménye.

Az együttműködési megállapodásban az önkormányzat mellett az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt., a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft, a polgármesteri hivatal, az Egységes Szociális Központ, valamint a Nagy Gyula Területi Múzeum szerepel. A megállapodás szerint a résztvevők közös eljárásban szerzik be az április 1-je és szeptember 30-a közötti időszakban szükséges földgázt a minél kedvezőbb ajánlat érdekében.

A megállapodásban az is olvasható, hogy ugyan a közbeszerzést közösen folytatják le az intézmények, de a majdani nyertessel az adásvételi szerződést az ajánlatkérők külön-külön kötelesek megkötni. Fetser János, MSZP-s képviselő az ülésen arról érdeklődött, hogy erre miért van szükség.

Fotó: Horváth Bence

A polgármesteri hivatal pénzügyi- és gazdasági osztályvezetője, Godár Andrea válaszában elmondta, hogy az érintett intézmények külön adószámmal rendelkeznek, ráadásul a normatíva szigorú feltételeket határozott meg. Csak azokat a szerződéseket lehet elszámolni, amit az intézmények önállóan kötnek.

A napirendet ellenvetés nélkül, egyhangúlag 13 igennel szavazta meg a képviselő-testület.

Az ülés most is a hiányzások minősítésével ért véget. Dávid Zoltán polgármester ismertette, hogy az előző testületi ülésen minden képviselő jelen volt. A csütörtöki rendkívüli ülésen ezúttal Molnár Béla alpolgármester, valamint Oravecz Nóra alpolgármester hiányzott, mindketten előre jelezték távolmaradásukat. Az ellenzéki frakció is hiányos volt, a DK-s Papp Róbert nem vett részt a testület munkájában és nem is jelezte előre hiányzását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.