- hirdetés -

A gyerekek a vendéglátás fortélyaival ismerkedtek meg technika órán.

A napokban egy rendkívüli technika óra keretében az iskola 3-4. évfolyamos tanulói számára lehetőség volt egy interaktív foglalkozáson részt venni. Téma a terítés, vendéglátás volt.

– A foglalkozást meghívott előadó, a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző iskola és Kollégium oktatója, Mrena János tartotta két tanítványával. A diákok elsajátíthatták, hogyan kell egy ünnepi asztalt teríteni, minek hol a pontos helye, hová kell rakni az evőeszközöket, poharakat. Emellett még a koktélkészítés fortélyait is elsajátíthatták, megismerhették a hozzávalókat, eszközöket – adta hírül Takácsné Móricz Sára tanítónő. Megtudtuk, a diákok a friss tudás birtokában el is készíthették maguknak a koktélt. A gyerekeknek nagyon tetszett a foglalkozás és már volt, aki otthon be is mutatta mit tanult aznap.

– Köszönjük Tóthné Tantucz Alexandra nevelőnek a szervező munkáját, valamint a szakoktatónak és tanítványainak a bemutatót. Bízunk benne, hogy máskor is lesz alkalom hasonló foglalkozás megtartására – tette hozzá.

A 3.b osztály is örömmel vette ki a részét a rendhagyó oktatásból (fotó: iskola)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.