- hirdetés -

A megyében kiemelkedő, közel 310 millió forintos támogatást kap a kormánytól az orosházi önkormányzat rezsikompenzációra. Erdős Norbert országgyűlési képviselő szerint a kormányzati döntésnek köszönhetően tervezhető az év a településeken.

Orosháza közel 310 millió forintot kap a 44 milliárdos rezsikompenzációs csomagból – jelentette be Erdős Norbert országgyűlési képviselő a január 10-i sajtótájékoztatón, amit Dávid Zoltán polgármesterrel közösen tartott.

– A dél-békési települések összesen 760 millió forintot kapnak, ebből több mint 308 millió forint támogatás Orosházára érkezik. Összehasonlítva Békés vármegye öt legnagyobb városát Orosháza a második legnagyobb segítséget kapja – hangsúlyozta Erdős Norbert.

Fotó: Horváth Bence

A kormány célja, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése ebben a helyzetben is fennmaradhasson. Ennek érdekében döntött úgy, hogy a korábbi, tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városokat és a fővárosi kerületeket is megsegíti.

Az elszabaduló energiaárak miatt minden plusz forrásra nagy szüksége van a településeknek, ennek fontosságát Dávid Zoltán polgármester is hangsúlyozta a tájékoztatón.

– Először is szeretnék köszönetet mondani a kormány segítségért. Azt gondolom, hogy nem csak Orosháza, de minden település aggódva figyelte, hogy az emelkedő energiaárak, főleg a villany és a gáz miatt, hogyan tudja majd a költségvetését elkészíteni. Erdős Norbert képviselő közbenjárásával jelentős összeget kap a város. Ahhoz, hogy a közszolgáltatásainkat működtetni tudjuk és a munkahelyeket meg tudjuk tartani, mindenképpen fontos ez a támogatás. Azonban éves szinten további forrásokra lesz még szükségünk ahhoz, hogy stabilan biztosítsuk a munkahelyeket és folytassuk a városban elindult fejlődést – fogalmazott a polgármester.

Fotó: Horváth Bence

Erdős Norbert az OrosCafénak elmondta, hogy az önkormányzatok a jövőben is számíthatnak a kormány segítségére, a másodikkörös rezsikompenzációra májusban kerül sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.