- hirdetés -

Hétfőtől élesedik a pihenőkártyák új szabályozása, miszerint „zsebtelenné” válik a SZÉP-kártya, ez az átállás pedig zökkenőkkel jár.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a SZÉP-kártya zsebeit összevonják, ez a változás két és fél millió kártyatulajdonost érint. Ez azt jelenti, hogy már megkötések nélkül költhetik a kártyatulajdonosok a számlán található összeget.

A SZÉP-kártya egyzsebes átalakításával összefüggő informatikai átállás miatt vasárnap (január 8.) délutántól hétfő reggelig szünetel az OTP SZÉP kártya elfogadás, ebben az időszakban nem lehet OTP SZÉP kártyával fizetni. A leállás a fizikai POS terminálokon és az online felületeken indított tranzakciókra egyaránt vonatkozik – olvasható az OTP oldalán, de kivétel nélkül az összes bank hasonló üzenettel fogadja az ügyfeleket.

Az enpenzem.hu összeszedte a legfontosabb tudnivalókat az átállással kapcsolatban.

  • Munkavállalók: Senki ne jöjjön zavarba, ha a terminálok még választást kérnek, akkor a szálláshelyet kell bejelölni, ott lesz ugyanis minden pénz (például az MKB plasztiknál a PIN-kód 111). Ha valaki (ahol lehetséges, és biztos lesz ilyen) mást választ, nem fog tudni fizetni.Több időbe telik, mire elég lesz a legördülő menüből csak a SZÉP-kártyát (már a szálláshely jelölés nélkül) kiválasztani.
  • Munkáltatók:A bankok a különböző zsebekben levő pénzt automatikusan átteszik a szálláshelybe (például az MKB-nál ennek a számlaszámnak a második 8 számjegye 37-tel kezdődik, a konkrét számlaszámot a szerződésből lehet tudni, végső esetben a munkavállalótól bekérve). A következő utalásokat már arra, vagyis a korábbi szálláshelyes számlaszámra kell irányítani. Átmeneti idő lesz (a bankok egy ideig a különböző zsebekbe érkező pénzt automatikusan a szálláshelybe irányítják), de érdemes az átállást minél előbb meglépni. A korábbi, több alszámlára menő utalást célszerű már most összevonni.
  • Szolgáltatók: A bankok azt javasolják, hogy honlapjukon, tájékoztató anyagaikon vezessék át a jogszabályi változásokat, illetve akinek van webshopja, ott a zsebválasztó kérdést 2023. január 9-én kapcsolja ki. Új szerződést nem kell kötni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.