- hirdetés -

Adómentességgel, adókedvezménnyel és diákhitellel kapcsolatos támogatásokkal bővül a családoknak szánt pénzügyi segítség köre.

Január elsejétől új családtámogatásokkal készül a kormány, melyek célja, hogy ösztönözzék a gyermekvállalást, valamint hogy több pénz maradjon a kisgyermekes családoknál. Elsejétől például adómentességet élveznek azok a 30 év alatti nők, akik 2023. január 1-jén vagy utána vállalnak gyermeket.

Az szja-mentesség nem új a családi adórendszerben, egy éve személyijövedelemadó-mentességet élveznek a 25 évnél fiatalabb, dolgozó fiatalok, és három éve a négy, vagy több gyermeket nevelő édesanyák is. Az új szja-mentesség a 30 év alatti édesanyáknak jár – írta a kormany.hu.

Ezzel az új támogatással várhatóan több tízezer, fiatal édesanya él majd. Kiemelték, nem csak a saját, vér szerinti, de az örökbefogadott gyermek után is érvényesíthető az szja-mentesség. Ezen felül pedig a diákhitelt is elengedik azoknak a 30 év alatti nőknek, akik tanulmányaik alatt, vagy annak befejezését követő két évben vállalnak gyermeket.

Emellett a súlyosan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok nettó 10 ezer forintos adókedvezményben részesülnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.