- hirdetés -

Egyre több családban elterjed a közös játék élménye. Szilveszter napján is sokan választják a társasjátékokat, mint éjfél előtti szórakozás. A következőkben azokat a játékokat gyűjtöttük össze, amelyek nagy sikert arattak az elmúlt években.

Az én családomban nincsen szilveszteri buli Activity nélkül. A régi klasszikust előszeretettel választjuk ezen a napon, hiszen többen is részt tudunk venni a játékban. Két fős csapatokra válunk szét, majd minden tudásunkkal igyekszünk lerajzolni, elmondani, elmutogatni a másiknak a kártyalapon szereplő szót. Igyekszünk olyan játékot választani, amivel a kisebbek is játszhatnak, ezzel például a 10 éves öcsém is elkezdett barátkozni, és habár nem ismer minden szót, igyekszik legjobb tudása szerint játszani.

Tavaly nagy siker volt a karácsonyra kapott Na, ki a Jani? című társasjáték. A játék lényege, hogy egy felfújható Jani figurával kell 45 másodperc alatt minél több mindent elmutogatni. Lehet ez filmhős, szakma, cselekvés vagy egy híres személy. A lényeg, hogy Janit használva történjen a mutogatás. Nálunk Jani volt már gyertya, talicska, de távcső is. Ha valakinek lapul el ilyen játék otthonában bátran vegye elő, garantált szórakozást nyújt szilveszter délután a családdal.

Egy kevésbé vicces, ám annál kreatívabb játék a Dixit. Ezzel fiatalabb gyerekek is bátran játszhatnak. A társas lényege, hogy mindenki kap öt kártyát, amelyen egy kép szerepel. Ezekre, a gyönyörűen megrajzolt képekre kell mondani egy szót, filmcímet, vagy karaktert, bármit, ami csak az ember eszébe jut róla. A többieknek erre a kifejezésre kell találni egyet a saját kártyáik közül. Ezeket aztán lerakjuk az asztalra és ki kell találni, hogy melyik volt az a kép, amelyre az aktuális „mesélő” a szót mondta. Szükség van egy kis emberismeretre is, hiszen tudni kell, a másik mire asszociál egy adott szó kapcsán. A játék külseje gyönyörű, a figurák pedig apró nyulak, amelyek könnyen a gyerekek kedvenceivé válhatnak.

Fotó: pixabay.com

A buli központja lehet még egy másik klasszikus is. A bátrabbak beszállhatnak egy Twister párbajba. A társasjáték lényege, hogy kézzel, lábbal arra a mezőre lépj, amit a játékmester kipörget. A gabalyodás garantált, de a szórakozás úgy szintén.

Kiemelt kép: HD

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.