- hirdetés -

Január elsejétől összevonják a Széchenyi Pihenő Kártya korábbi vendéglátás, szálláshely és szabadidő zsebeit. Az ezekbe feltöltött összegek összeadódnak.

A Magyar Közlönyben jelent meg a hír, miszerint a SZÉP-kártya zsebeit összevonják. Az alszámlák közötti átjárhatóságot még februárban vezették be. A változás két és fél millió kártyatulajdonost érint.  

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által véleményezett módosításnak köszönhetően a jövő év elejétől még könnyebben, megkötések nélkül költhetik el a kártyáikon rendelkezésre álló összegeket a tulajdonosok. Ezentúl előnyt jelenthet számukra, hogy a továbbiakban nem szükséges az egyes alszámlákon rendelkezésre álló összeg nagyságát folyamatosan nyomon követni. Ez jelentős mértékben járulhat hozzá a szankciós energiaválság által különösen hátrányosan érintett turisztikai vállalkozások gazdasági helyzetének javításához – írja az MTI.

Az MTÜ hozzátette, idén január és november között több mint 302 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a SZÉP-kártyákra. A korábban vendéglátás és szabadidő zsebben található összeget legkésőbb január 8-ig vezetik át a szálláshely alszámlára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.