- hirdetés -

Advent negyedik vasárnapján is sokan érkeztek Orosháza főterére, ahol fellobbant a negyedik gyertya lángja az óriási adventi koszorún. Előtte ünnepváró programot rendeztek, ezúttal a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előadásában. A gyerekek előadását és a gyertya meggyújtását követően az Amigo Band adott koncertet.

Ismét eltelt egy hét, december 18-án immár advent utolsó vasárnapjához érkeztünk. Az adventi műsorokat minden évben az orosházi oktatási intézmények diákjai vagy óvodásai adják elő, ezúttal a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói léptek fel felkészítő tanáruk, Tóth Margit vezetésével. A gyerekek több téren is megmutatták tehetségüket, hiszen kedvenc karácsonyi dalaik eléneklése mellett furulyán is játszottak közönségüknek. Az előadást egy, a Polar Expressz című animációs filmből választott dallal zárták, ezzel kívánva békés, boldog és szeretetteljes karácsonyt a jelenlévőknek.

Ezt követően Halustyik Éva, az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő szolgálatának intézményvezetője osztotta meg a rendezvény vendégeivel ünnepi gondolatait.

– Ma ünnepeljük advent negyedik vasárnapját. Meggyújtjuk az utolsó gyertyát az adventi koszorún, hogy egy kis melegséget jutasson a szívünkbe, ezeken az egyre hidegebb téli éjszakákon. Hogy fényt mutasson nekünk azon az úton, amelyen haladni szeretnénk, amelyen haladnunk kell. A szívünkben talán már ott motoszkál az a várakozással teli érzés, amely az elcsendesedésről, a belső béke megtalálásáról és az örömszerzésről szó. Ilyenkor megállunk egy pillanatra és átgondoljuk: Mi is számít igazán az életben? Keressük, kutatjuk és többségében meg is éljük, mi ennek az időszaknak a valódi üzenete – hangsúlyozta.

Mint mondta, az adventi időszak segít visszatalálni önmagunkhoz, az elcsendesedés révén segít hinni, örömet találni és bízni Isten szeretetében, ami azt is üzeni számunkra, hogy törődjünk és figyeljünk oda egymásra, a másik emberre. Legbelül érezzük a legcsodálatosabb, legőszintébb érzés, amikor magunkhoz ölelhetjük azokat, akik a legfontosabbak és viszontszeretnek minket. Az adventi koszorún lévő gyertyák üzenete, a hit, a remény, az öröm és a szeretet ott kell, hogy legyen a mindennapjainkban.

Ezután nem maradt más hátra, minthogy a jelenlévők kíváncsi tekintetétől kísérve az utolsó, negyedik gyertya lángja is fellobbant a város adventi koszorúján, a programok pedig ezt követően is folytatódtak, az Amigo Band adott koncertet az adventi programsorozat zárásaként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.